Nakladaný marinovaný cesnak: Najlepší, aký sme kedy jedli a ešte aj veľmi zdravý!

324

Výhody a zdravotné benefty cesnaku poznáme azda všetci. Odmalička nám ich vštepovali rodičia a starí rodičia. To všetko preto, lebo cesnak je doslova liečivá zelenina, ktorá ohromne posilňuje imunitu. A pokiaľ ide o varenie, zaslúži si veľkú pozornosť. Po prvé vzhľadom k univerzálnosti jeho použitia a po druhé kvôli jeho pikantnej chuti, ktorá dokáže oživiť nejeden pokrm.

Samostatnou kapitolou je však nakladaný cesnak, ktorý je vynikajúcou alternatívou čerstvého cesnaku. Navyše, nakladaný cesnak sa nevyznačuje výraznou vôňou, ako jeho čerstvý kolega, preto ho možno konzumovať bez obáv z nepríjemností v spoločnosti. Ale čo je najdôležitejšie – má delikátnu chuť. Vyskúšajte ho, určite vám zachutí!

Potrebujeme:

1 kg cesnaku
600 ml vody
4 lyžice cukru
7 ks čierne korenie
10 ks klinčekov
3 lyžice octu
2 lyžice soli

Príprava:

  1. Olúpte cesnak a rozdeľte ho na strúčiky.
  2. Vezmite panvicu, pridajte vodu, cukor, soľ, klinčeky a korenie. Chvíľu varte a po odstavení zalejte octom.
  3. Do zaváraninových pohárov s objemom 0,5 litra dajte pripravené strúčiky cesnaku a zalejte pripravenou marinádou.
  4. Zatvorte veko. Skladujte v chlade a tme, ale nie v chladničke.

Už po 2 mesiacoch si budete môcť pochutiť na domácom nakladanom cesnaku.

Tip: Ak do pohárov pridáte kúsok repy, cesnak bude mať peknú ružovú až červenú farbu.

 

zdroj: sovkusom

Témy:


Pridajte svoj komentár