Nakladaný cibuľový šalát: Chutný a zdravý recept starých materí!

Cibuľa sa dá považovať za malý zázrak. Nielen že je fantastickým dochucovadlom, je aj výbornou medicínou. Vďaka vitamínom a minerálom, ktoré obsahuje, posilní imunitu a zatočí s virózami,  nádchou, aj kašľom. Vyskúšajte tento recept na nakladanú cibuľu, ktorá sa stane výborným doplnkom vašich jedál.

Ako nakladať cibuľu

Potrebujeme:

6 ks cibule

400 ml ľadovej vody

40 ml octu

1/2 ČL cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 ČL soli

Postup:

Každý recept na nakladanú cibuľu začína rovnakým spôsobom a to dôkladným opláchnutím cibule. Cibuľu potom nakrájajte na kolieska, zalejte octom a premiešajte. Hneď potom pridajte uvedené množstvo ľadovej vody (tento krok je veľmi dôležitý), čo spôsobí, že cibuľa bude svieža a chrumkavá. Pridajte trochu soli a cukru. Znovu zamiešajte a nechajte v chladničke po dobu 10 minút (dodržte časový limit, inak bude cibuľa príliš kyslá). Potom dôkladne sceďte všetok nálev! Nakladaná cibuľa je pripravená na konzumáciu.

Klasický recept z nakladanej cibule

Toto je klasický recept s kôprom. Za týmto účelom si pripravte niekoľko stoniek kôpru a jemne ho nasekajte (aj so stonkou). Tesne pred podávaním pridajte trochu čerstvého korenia a soli.

Dôležité: Ak cibuľu osolíte vopred, premení sa na lepkavú sivú hmotu, stráca svoju elasticitu v dôsledku toho, že vylučuje príliš veľa šťavy.

Ázijská nakladaná cibuľa

Tento recept sa teší veľkej obľube v Thajsku, Číne a Vietname. Potrebujeme len:

1/2 ČL koriandru

1 plátok zázvoru

1 ČL sójovej omáčky

Zmiešajte všetky tieto ingrediencie s klasickou nakladanou cibuľou a konzumujte.

Takto spracovaná cibuľa je univerzálnym doplnkom ku každému jedlu. Hodí sa predovšetkým k bravčovému mäsu a hydine. Cibuľu môžete navrstviť buď priamo na mäso, alebo podávať v samostatnej miske. Napríklad Jamie Oliver je veľkým fanúšikom nakladanej cibule a používa ju predovšetkým v domácich hamburgeroch. Takto pripravená je jemne pikantná a má výraznejšiu chuť. Vyskúšajte. Prajeme dobrú chuť!

Zdroj: sovkusom.ru