Skúšali ste niekedy nakladaný cesnak? Je vynikajúci a skutočne veľmi zdravý!
Výborný recept sme našli na stránke sovkusom
Superpotravina v pohári
Výhody a zdravotné benefity cesnaku poznáme azda všetci.
Odmalička nám ich vštepovali rodičia a starí rodičia.
To všetko preto, lebo cesnak je doslova liečivá zelenina, ktorá ohromne posilňuje imunitu.
A pokiaľ ide o varenie, zaslúži si veľkú pozornosť.
Po prvé vzhľadom k univerzálnosti jeho použitia a po druhé kvôli jeho pikantnej chuti, ktorá dokáže oživiť nejeden pokrm.
Samostatnou kapitolou je však nakladaný cesnak, ktorý je vynikajúcou alternatívou čerstvého cesnaku.
Navyše, nakladaný cesnak sa nevyznačuje výraznou vôňou, ako jeho čerstvý kolega, preto ho možno konzumovať bez obáv z nepríjemností v spoločnosti.
Ale čo je najdôležitejšie – má delikátnu chuť.
Vyskúšajte ho, určite vám zachutí!
Potrebujeme:
1 celý pohár cesnak
1 l voda
70-80 g soľ
150 g kryštálový cukor
250 ml ocot
8-10 guličiek korenie
2-3 ks bobkový list
Postup:
Hlavičky cesnaku očistíme.
Umyjeme pod tečúcou vodou.
Necháme na utierke vyschnúť.
Načistíme toľko cesnaku, aby nám vošiel do jednej 7 dcl fľaše až po vrch.
Medzi cesnak vložíme aj bobkový list a korenie.
Pripravíme si nálev.
Horúcou vodou zalejeme poháre s cesnakom.
Uzavrieme.
Necháme stáť 20 minút.
Po 20 minútach vodu zlejeme späť do hrnca.
Pridáme soľ a cukor.
Necháme zovrieť.
Keď voda vrie, pridáme ocot.
Premiešame.
Takto pripravený nálev znova nalejeme do pohárov s cesnakom.
Poriadne uzavrieme viečkom.
Otočíme hore dnom, necháme vychladnúť a odložíme do komory.