plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nakladaný bôčik z Moravy – neopísateľne chutný: Mäso len dajte do nálevu s cesnakom a na druhý deň ochutnajte – je to bomba!

Výborný recept od autorky Anny Kocianovej na domáci maroinovaný bôčik. Najlepšie chutí dobre odležaný, s domácim chlebíkom. U nás je to vyhlásená pochúťka na každej oslave. 

Výborný recept od autorky Anny Kocianovej na domáci marinovaný bôčik. Najlepšie chutí dobre odležaný, s domácim chlebíkom. U nás je to vyhlásená pochúťka na každej oslave.

Potrebujeme:

1000-1200 g bravčového boku (najlepšie bez kosti)

10 guličiek farebného korenia

3 bobkové listy

2 lyžičky soli

7-10 guľôčok nového korenia

5-10 strúčikov cesnaku (záleží, ako voňavý chceme mať vývar)

Na obalenie:

1/2 sáčku (15 g) korenie gril Mexiko (možno nahradiť sladkou paprikou zmiešanú so soľou)

1 lyžica práškového cesnaku

1 lyžica zmesi rasce, koriandra a horčičného semienka – (ak nemáme, postačí lyžička drvenej rasce)

väčší kus alobalu alebo potravinovej fólie

Potrebujeme:

Dobre umytý bok aj s kožou vložíme do hrnca, pridáme cesnak, korenie, zalejeme vriacou vodou a varíme domäkka (v tlakovom hrnci cca 45 minút).

Necháme mierne vychladnúť. V mise zmiešame sypké korenie, bok v ňom obalíme, zabalíme do alobalu a dáme najmenej na 2 dni do spodnej časti chladničky uležať.

Potom krájame na plátky – tenké na obložený tanier, silné medzi chleba na desiatu, môžeme posypať rôznym korením, alebo len ľahko poprášiť sladkú, či pálivou paprikou. Bôčik chutí výborne s domácim chlebíkom a kyslou uhorkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes