plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nedozreli vám posledné paradajky? Odtrhnite ich ešte zelené a pripravte z nich OBROVSKÚ DELIKATESU!

Pripravte si doma šťavnaté nakladané zelené paradajky, ktoré pohladia vaše chuťové bunky.

Väčšiu dobrotu ste určite neochutnali.

 

 

Praktický recept na lahodnú nakladanú zeleninu z youtube kanála Мамины рецепты.

Potrebujeme:

3 kg zelených paradajok

3 červené papriky

2 feferónky

2 hlavy cesnaku

1 zväzok kôpru

1 zväzok petržlenovej vňate

 

 

1 zväzok červenej bazalky

1/2 pohára rastlinného oleja

1/2 pohára octu

1/2 pohára kryštálového cukru

3 PL soli

objem pohára – 250 ml

 

 

Postup:

Paradajky dôkladne umyjeme.

Nakrájame na štvrtiny.

Vložíme do lavóra.

 

 

Feferónky nakrájame na tenké kolieska.

Vložíme do lavóra k paradajkám.

Papriku nakrájame na menšie kúsky a pridáme do lavóra.

 

 

Pridáme pretlačený cesnak.

Na tvrdej podložke nasekáme kôpor.

Vložíme k zelenine.

 

 

Potom pridáme nasekanú petržlenovú vňať.

Ďalej pridáme nasekanú bazalku.

Nasypeme cukor.

 

 

Nalejeme olej.

Pridáme ocot.

Zeleninovú zmes osolíme.

 

 

Všetko spolu dôkladne premiešame.

Na vrch zeleniny položíme tanier a zaťažíme ho.

Necháme odstáť do nasledujúceho dňa.

 

 

Nasledujúci deň naložíme zeleninu do sterilného zaváraninového pohára.

Uskladníme na chladnom a tmavom mieste.

Túto nakladanú zeleninu môžeme servírovať k obľúbeným jedlám, prípadne konzumovať aj samostatne.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes