plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vynikajúce nakladané uhorky na zimu: Stačí nakrájať, zaliať nálevom a len 10 minút sterilizovať!

Výborné nakladané uhorky na zimu podľa receptu z youtube. Ideálne k mäsovým jedlám, aj do šalátov!

Potrebujeme:

2 kg uhoriek nakladačiek

1/2 pohára prevarenej vody

1/2 pohára rastlinného oleja

1/2 pohára kryštálového cukru

2 PL soli

1/2 PL čierneho mletého korenia

1 PL octu

5 strúčikov cesnaku

Postup:

1. Uhorky si umyjeme pod tečúcou vodou a potom ich namočíme do studenej vody na 2 hodiny. 

2. Po uplynutí tejto doby odrežeme konce a nakrájame ich na hrubšie kolieska. 

3. Všetky uhorky vložíme do hrnca a pripravíme si nálev. 

4. Do misy si nalejeme pol pohára prevarenej vody, pridáme olej, cukor, soľ, čierne korenie, ocot a prelisovaný cesnak. Všetko dobre premiešame, aby sa soľ a cukor rozpustili. 

5. Touto zmesou zalejeme uhorky v hrnci, premiešame a necháme stáť 2 hodiny pod pokrievkou, aby uhorky pustili šťavu (každú pol hodinu premiešajte).

6. Pripravíme si sterilizované poháre a natlačíme do nich uhorky čo najtesnejšie.

7. Nakoniec zalejeme uhorky šťavou z hrnca a prikryjeme viečkom. 

8. Poháre vložíme do hrnca, zalejeme vodou asi do polovice pohárov a sterilizujeme 10 minút od zovretia. 

9. Následne otočíme poháre hore dnom a necháme vychladnúť. 

Prajeme dobrú chuť!

 

 

 

 

 

Najlepšie recepty na dnes