plny-hrniec_transparent_negativ.png

Žiaden ocot nepotrebujete, stačí 1 citrón a 4 strúčiky cesnaku: Najlepšie nakladané uhorky – chrumkavé, vynikajúce, v lete sa míňajú na kilá!

Sezóna uhoriek už začala. Pestujú sa v skleníkoch a vo veľkom predávajú na trhoch. S uhorkami prichádza aj čas zavárania a prípravy zásob na zimné mesiace. 

Klasická možnosť nakladania uhoriek je ocot. Ocot ako konzervačný prostriedok umožňuje zelenine, aby sa dlho vydržala a tiež dodáva príjemnú kyselkavú chuť. Ak chcete vyskúšať niečo naozaj špeciálne vynechajte ocot a vyskúšajte uhorky nakladané s citrónom. 

PRÍSADY

  • 600 g uhoriek
  • 1 citrón
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 2 vetvičky kôpru
  • 2 bobkové listy
  • klinčeky
  • 1/2 lyžičky horčicové semeno
  • 3 kusy čierneho korenia
  • 3 kusy nového korenia
  • 1 1 vody
  • 150 g cukru
  • 40 g soli

PRÍPRAVA

Toto množstvo ingrediencií postačí na 2-litrovú nádobu nakladaných uhoriek .

 Namočte uhorky do studenej vode na niekoľko hodín. Potom zlejte vodu a odrežte konce uhoriek. 

recept na nakladané uhorky

© DepositPhotos

Na dno sterilizovanej nádoby dajte kôpor, potom všetky bylinky a korenia. Uložte do pohára uhorky. Zalejte vriacou vodou a nechajte pôsobiť 20 minút.

recept na nakladané uhorky

© DepositPhotos

Vodu z uhoriek následne nalejte do panvice. Ak je vody menej ako liter, pridajte vodu. Rozpustte vo vode cukor a soľ. Opäť dajte variť.

recept na nakladané uhorky

© DepositPhotos

Vriacu vodu opäť nalejme na uhorky a na vrch nádoby uložíme plátky citrónu. Okamžite zatvorte, otočte hore dnom a nechajte vychladnúť na izbovú teplotu.

recept na nakladané uhorky

© DepositPhotos

Po niekoľkých dňoch si môžete vychutnať hotové uhorky. Nie je potrebné čakať do zimy. Uhorky marinované v citrónovej šťave majú veľmi príjemnú sviežu chuť, v lete budú vhodné aj ako občerstvenie a ako svieža príloha na grilvoanie.

recept na nakladané uhorky

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes