plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nakladané uhorky pre lenivých- rokmi overený postup: Žiadne sterilizovanie ani varenie nálevu, chutia vynikajúco!

Chcem sa podeliť o návod, podľa ktorého zavárala uhorky moja babka aj mama. Ani jedna z nich neobľubovala zaváranie a preto si osvojili tento postup. A naozaj sa ujal, voláme ich nakladané uhorky pre lenivých :-). Nikdy sa nám nestalo, že by sa uhorky pokazili a vydržali zakaždým do ďalšej sezóny (pokiaľ sa nezjedli). Takže ja pokračujem v rodinnom recepte a odporúčam to úplne každému, je to úplne jednoduché a rýchle. Do pohárov viem pridať aj inú zeleninu, ale stačia vám aj len uhorky.

Potrebujeme:

Uhorky + voliteľné ďalšiu zeleninu

Vetvičky kôpru

Do každého pohára:

5-6 lyžíc studeného octu

1 a 1/2 lyžice kr. cukru

1 lyžičku Deko alebo Zelko

Postup:

Do čistých pohárov natlačíme zeleninu s kôprom. Do každého pohára pridáme studený ocot, cukor, Deko a každý pohár zalejeme vriacou vodou z kanvice. Hneď zavíčkujeme, otočíme hore dnom, zabalíme do deky a necháme do druhého dňa odpočívať. Ešte sa mi nestalo, že by viečka nechytili. Potom skaldujeme ako klasické zavárané uhorky.

Evka C.

Najlepšie recepty na dnes