Nakladané špízy z bôčika pečené v trúbe: Lahodné ražniči pripravené v jednom plechu!

Garantujeme vám, že si na špízoch z bravčového bôčika pochutí celá rodina a obed bude zaručene vydarený.

Marinované bravčové mäso vám zaručí skvelú chuť špízov a tiež že budú mäkké.

 

 

Famózny recept na chutný bravčový špíz z youtube kanála Recepty bez brepty.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

1 kg bravčového bôčika

70 g paradajkového pretlaku

100 ml sójovej omáčky

100 ml čierneho piva

čili papričky

mleté čierne korenie

2 PL horčice

cibuľu

sušené nakladané rajčiny

nakladané čili papriky

1 zelenú papriku

1 paprikovú klobásu

zemiaky

Postup:

Bôčik nakrájame na plátky a odstránime tukové časti.

Potom mäso nakrájame na kocky a vložíme do misky.

 

 

Pridáme pretlak a sójovú omáčku.

Potom nalejeme čierne pivo.

 

 

Podľa chuti pridáme nakrájané čili papričky.

Pridáme čierne korenie, horčicu a dobre premiešame.

 

 

Misku prekryjeme fóliou a marinujeme v chladničke 12 hodín.

Klobásu nakrájame na kolieska.

 

 

Cibuľu prekrojíme na polovicu, potom na štvrtiny a olúpeme vrstvy (viď video).

Z čili paprík odstránime stonku, prekrojíme na polovicu a odstránime jadierka.

 

 

Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.

Papriku nakrájame na menšie hrubšie plátky.

 

 

Na špajľu napichneme plátok cibule, sušenú paradajku, mäso a nakladanú čili papričku.

Ďalej napichneme zemiak.

Acelý proces zopakujeme až po koniec špajle.

 

 

Špízy vložíme do formy na pečenie a okolo poukladáme zvyšné mäso aj zemiaky.

Vrch polejeme marinádou a prekryjeme alobalom.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 90 minút pri teplote 140°C.

A môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay