Garantujeme vám, že si na špízoch z bravčového bôčika pochutí celá rodina a obed bude zaručene vydarený.
Marinované bravčové mäso vám zaručí skvelú chuť špízov a tiež že budú mäkké.
Famózny recept na chutný bravčový špíz z youtube kanála Recepty bez brepty.
Potrebujeme:
1 kg bravčového bôčika
70 g paradajkového pretlaku
100 ml sójovej omáčky
100 ml čierneho piva
čili papričky
mleté čierne korenie
2 PL horčice
cibuľu
sušené nakladané rajčiny
nakladané čili papriky
1 zelenú papriku
1 paprikovú klobásu
zemiaky
Postup:
Bôčik nakrájame na plátky a odstránime tukové časti.
Potom mäso nakrájame na kocky a vložíme do misky.
Pridáme pretlak a sójovú omáčku.
Potom nalejeme čierne pivo.
Podľa chuti pridáme nakrájané čili papričky.
Pridáme čierne korenie, horčicu a dobre premiešame.
Misku prekryjeme fóliou a marinujeme v chladničke 12 hodín.
Klobásu nakrájame na kolieska.
Cibuľu prekrojíme na polovicu, potom na štvrtiny a olúpeme vrstvy (viď video).
Z čili paprík odstránime stonku, prekrojíme na polovicu a odstránime jadierka.
Umyté a ošúpané zemiaky nakrájame na plátky.
Papriku nakrájame na menšie hrubšie plátky.
Na špajľu napichneme plátok cibule, sušenú paradajku, mäso a nakladanú čili papričku.
Ďalej napichneme zemiak.
Acelý proces zopakujeme až po koniec špajle.
Špízy vložíme do formy na pečenie a okolo poukladáme zvyšné mäso aj zemiaky.
Vrch polejeme marinádou a prekryjeme alobalom.
Formu vložíme do predhriatej rúry a pečieme 90 minút pri teplote 140°C.
A môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: