Keď budete nakladať zeleninu, pridajte do pohára aj zopár sliviek: Toto mi poradila pred rokmi kamarátka a ide o perfektný nápad!

Slivky a rajčiny v jednom pohári získajú perfektnú chuť, inú, ako ste pri slivkách zvyknutí – s kyselkavé a výborné. Ja ich podávam do šalátov, alebo ako prílohu k mäsku.

Keď zbieram rajčiny, neviem sa dočkať sliviek. Viem totiž, že tieto dve prísady idú perfektne dohromady. Slivky a rajčiny v jednom pohári získajú perfektnú chuť, inú, ako ste pri slivkách zvyknutí – s kyselkavé a výborné. Ja ich podávam do šalátov, alebo ako prílohu k mäsku (hlavne k pečenému kuriatku). Chutí to skutočne vynikajúco a nemusíte zavárať, stačí len dodržať tento postup. Slivky môžete pridať k uhorkám, alebo inej zeleninke. Ja mám najradšej túto kombináciu s rajčinami.

Potrebujeme:

Paradajky – 1-2 kg

Slivky – 1 kg

Na nálev (prísady na 1 liter vody):

½ lyžice soli

100 g kr. cukru

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

50 ml jablčného octu

Postup:

Do sterilizovaných pohárov naukladáme čisté slivky (celé) a rajčiny. Do pohára nalejeme vriacou vodou a necháme stáť po dobu 20 minút. Potom vodu z pohára zlejeme, opäť privedieme do varu, opäť zalejeme rajčiny a slivky, necháme stáť ďalších 20 minút.

Po tretíkrát vodu zlejeme a preložíme na plameň – pridáme do nej aj ingrediencie na nálev a privedieme do varu. Poslednýkrát nalejeme do pohára a zatvoríme. Poháre zabalíme do deky a necháme celkom vychladnúť. Skladujeme na chladnom mieste.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)