Dnes dáte do pohárov, zajtra ochutnávate: Kórejské nakladané rajčiny – špecialita z rajčín, cesnaku a výborného nálevu!

Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prírpavu a dodajú šmrnc každému pokrmu. My ich doma vyjedáme rovno z pohára.

Vynikajúci recept na marinované paradajky, ktoré sú úplne jednoduché na prípravu a dodajú šmrnc každému pokrmu.

My ich doma vyjedáme rovno z pohára.

 

 

Potrebujeme:

Paradajky – 1 kg

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Sladká paprika – 2 ks

Pálivá paprika – 1 ks

Kôpor – 1 zväzok

Petržlen – 1 zväzok

Cesnak – 4 – 5 strúčiky

Soľ – 1 polievková lyžica

Cukor kr. – 2 lyžice

Ocot 9% – 2 lyžice

Rastlinný olej – 50 ml

Postup:

Kôpor nakrájame najemno.

 

 

Papriku (sladkú aj pálivú) očistíme od jadierok.

Papriku nakrájame na kúsky.

 

 

Cesnak očistíme.

Pridáme k paprike a spolu rozmixujeme.

Rozmixovanú zmes pridáme ku kôpru.

 

 

Prilejeme olej, ocot, pridáme aj soľ a cukor.

Všetko spolu premiešame.

Rajčiny nakrájame na polovice.

 

 

Vrstvíme do pohára striedavo s marinádou.

Zatvorime.

Ešte pohárom zatrasieme.

 

 

Necháme v chlade marinovať 24 hodín.

Na druhý deň môžete ochutnať, je to výborné.

Ja to podávam ako prílohu na grilovačku.

 

 

A samozrejme aj. obedu, namiesto šalátu.

Tieto paradajky chutia aj tým, ktorí inak túto zeleninu nemusia.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

https://youtu.be/LFHy3JHCzGU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay