Nakladané paradajky v medovom náleve: Pripravte si ich do pohárov, v zime len otvoríte a vychutnávate!

Nakladané paradajky v medovom náleve sú nielen chutné, ale aj zdravé.

Tento recept z portálu souspark je výborný a v zime pri otvorení pohára s touto dobrotou ho určite oceníte!

 

 

Paradajky pripravené podľa tohoto receptu chutia dokonca aj mojim deťom, ktoré inak paradajky veľmi nemusia.

...

Určite skúste, ide o fantastickú prílohu na celý rok.

 

Potrebujeme:

4 kg paradajok

8 ks cibule

1 ČL horčičných semienok na pohár

bazalku

1 l vody

1 PL soli

3 PL kryštálového cukru

1 PL medu

1 ČL kyseliny citrónovej

Postup:

 

 

Pre tento recept je najlepšie použiť cherry paradajky s hrubou a pevnou šupkou.

Paradajky by ale nemali byť prezreté.

Tiež nepoužívame mäkké alebo poškodené kusy.

 

 

Prísady sú uvedené na 1 litrový pohár. 

Paradajky si umyjeme.

Očistíme si cibuľu a nakrájame ju na 4 kusy.

 

 

Paradajky naložíme do pohárov spolu s cibuľou.

Pridáme lístky čerstvej bazalky. 

 

 

TIP:

Bazalka má výraznú arómu a chuť, takže bude stačiť niekoľko lístkov na jeden pohár. 

Môžete vybrať dve farby paradajok, aby poháre aj pekne vyzerali.

 

 

Zalejte ich vriacou vodou.

Prikryte a nechajte pôsobiť 20 minút.

Potom vodu sceďte.

 

 

Pridajte do nej soľ, cukor, med a kyselinu citrónovú.

Dobre premiešajte a povarte. 

Do pohárov pridajte ešte horčičné semienka.

Zalejte pripraveným nálevom.

 

 

Poriadne zavrite viečkami.

Nakoniec poháre otočte hore dnom a zabaľte do deky.

Skladujte na tmavom a chladnom mieste. 

 

 

Takto pripravené paradajky chutia skvele.

Vďaka medu majú jemne sladkastú chuť a budú originálnym predjedlom, či súčasťou vynikajúcich šalátov. 

Dobrú chuť!

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay