plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nakladané huby v pohároch: Recept, ktorý ma nikdy nesklamal!

Najlepšie nakladané huby podľa môjho svokra.

Nakladané huby sú hitom na každej rodinnej oslave.

Každý hubár by si mal pripraviť aspoň pár pohárov na zimu. 

Zásoby sa vám určite vyplatia a budete si môcť pochutnať na výborných hríbikoch aj mimo hubárskej sezóny.

 

 

Vyskúšajte tento recept z portálu haps a zistíte, že lepšie nakladané huby neexistujú.

Tajomstvo najlepších nakladaných húb?

Úspech sa ukrýva v pridaní jednej ingrediencie – medu. 

Nakladané huby sú nielen skvelým predjedlom, ale aj dôležitou surovinou mnohých šalátov.

 

 

Oplatí sa ich mať vždy po ruke, pretože sú veľmi príjemnou pochutinou.

Postupujte podľa tohto receptu a uvidíte, že lepšie nakladané huby ste ešte nejedli.

Potrebujeme:

2 kg malých jedlých húb (môžu byť dubáky, suchohríby a pod.)

 

 

2 malé cibule

4 poháre vody

1 šálku octu

2 PL medu

1 PL soli

1 PL horčičných semien

6 bobkových listov

8 guľôčok nového korenia

korenie podľa vašej chuti

Postup:

Huby si dôkladne očistíme.

V prípade potreby prekrojíme na polovice (ideálne sú však malé huby, ktoré môžete naložiť celé).

Cibuľu si očistíme.

Nakrájame na pol krúžky. 

 

 

Huby s cibuľou vložíme do malého hrnca.

Varíme 5 minút v jemne osolenej vriacej vode. 

Potom ich navrstvíme do sterilizovaných pohárov.

 

 

Robíme to tak, aby boli asi do 3/4 výšky pohára. 

Teraz si pripravíme nálev. 

V hrnci privedieme do varu vodu, ocot, med, soľ a korenie.

 

 

Keď nálev zovrie, prelejeme ním huby v pohári a pohár pevne uzavrieme viečkom.

Poháre otočíme hore dnom.

Nnecháme úplne vychladnúť.

 

 

Skladujeme na tmavom a chladnom mieste.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes