Šalát do pohárov: V zime som ľutoval, že som si nepripravil viac!

Fantastický tip ako udržať zeleninu lahodnú počas celej zimy.

U nás si takto pripravujeme vlastnú úrodu, konzumujeme ju pri takmer každej príležitosti a nevieme si to vynachváliť.

 

 

Výborný recept z youtube kanála OSHPAZ KELIN na úžasnú nakladanú zeleninu.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

2,5 kg paradajok

1 kg uhoriek

700 g papriky

800 g cibule (bielej a červenej)

1 cesnak

40 g petržlenovej vňate

40 g kôpru

35-40 g bazalky

2 PL soli

150 ml rastlinného oleja

1 ČL octu a 1 ČL cukru na každú nádobu

objem nádoby=1 l

Postup:

 

 

Rajčinu nakrájame na menšie plátky.

Uhorku na malé krúžky.

Papriku nakrájame na tenšie plátky.

 

 

Cibuľu nakrájame na plátky.

Všetku zeleninu vložíme do veľkej misy.

Potom pridáme na plátky nakrájaný cesnak.

Pridáme aj nasekaný kôpor s petržlenovou vňaťou.

 

 

Potom do zmesi pridáme soľ a olej.

Všetko spolu dôkladne premiešame.

 

 

Nakoniec pridáme bazalku.

Zamiešame drevenou lyžicou.

Necháme 30 minút odstáť.

 

 

Pomocou lievika vložíme zeleninu do pohár.

Zatlačíme.

 

 

Zalejeme až po okraj šťavou, ktorá nám ostala v miske.

Viečka neutiahneme na pevno.

 

 

Na dno hlbokej misy vložíme malý uterák.

Poukladáme poháre vedľa seba.

Nalejeme studenú vodu.

 

 

Od okamihu varu varíme 35-40 minút.

Do každej nádoby pridáme cukor a ocot.

Pevne uzavrieme.

Nádobu položíme hore dnom.

 

 

Nádoby prekryjeme prikrývkou.

Necháme ich úplne vychladnúť.

Uložíme ich na suché a chladné miesto.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pixabay