Stačí otvoriť a máte najchutnejšiu prílohu ku každému jedlu: Mrkvový šalát do na zimu – aj 30 pohárov vám bude málo!

897

Táto nakladaná zelenina patrí medzi moje obľúbené nakladané pochúťky. Navyše je tento recept zo souspark.ru je veľmi nenáročný na prípravu!

Potrebujeme:

1,5 kg paradajok

400 g sladkej papriky

400 g cibule

400 g mrkvy

120 g ryže

60 ml rastlinného oleja

3 bobkové listy

10 ks nového korenia

1,5 ČL soli

Postup:

Mrkvu si nastrúhame na hrubom strúhadle a všetku ostatnú zeleninu nakrájame na menšie kúsky.

Do hrnca si dáme trochu oleja a pridáme všetku zeleninu, ktorú podusíme asi 30 minút. Keď pustí šťavu, osolíme, vložíme do nej prepláchnutú ryžu, bobkový list a nové korenie. Povaríme ďalších 30 minút.

Zeleninovú zmes následne navrstvíme do sterilizovaných pohárov, utiahneme viečka a otočíme hore dnom. Zabalíme do deky a necháme postupne vychladnúť.

Skladujeme na chladnom a tmavom mieste, ideálne v komore alebo pivnici.

Prajeme dobrú chuť!

Témy:


Pridajte svoj komentár