plny-hrniec_transparent_negativ.png

Vitamínová bomba z Moravy: Zabudnite na údenie, slaninu dajte do nálevu s cesnakom, a na druhý deň ochutnajte – je neopísateľná!

Žiadne údenie, skúste tento nápad na veľmi chutnú domácu slaninu, ktorá je navyše perfektne ochutená.

 

 

Slaninka vo fantastickom slanom náleve s bobkovým listom.

Počuli ste už o tomto nápade?

Ja ho mám od deda z Moravy, ale veľmi často sa takto slanina pripravuje a napríkald v Rusku.

 

 

Príprava nie je vôbec náročná a nielen že vás tento pokrm zasýti, ale chutí absolútne dokonale!

Prospešné látky v slanine

Slanina je mäsový výrobok, ktorý obsahuje okolo 150 rôznych látok.

Skrýva sa v nej vitamín B1, B2, B6, vitamín E a mnoho minerálov. 

 

 

Keď zjete kus slaniny, telu dodáte aj vápnik, železo, či fosfor.

Zaujímavou látkou v tejto pochutine je kyselina arachidonová, ktorá dokáže čiastočne rozložiť cholesterol a kyselina hyalaurónová, známa najmä v kozmetike, pôsobí proti starnutiu a je súčasťou prípravkov proti starnutiu.

Nebojte sa preto slaniny, no nezabúdajte, že všetko s mierou…

Recept na lahodnú slaninu v slanom náleve

Potrebujeme:

 

 

1 kg slaniny

1 šálkaa soľ

0,5 šálky cukor

1 l voda

čierne korenie celé

bobkový list

cesnak

Postup:

Nachystajte si väčší hrniec na prípravu slaniny.

Do vody dajte soľ, cukor, korenie a bobkový list.

 

 

Priveďte do varu.

Následne zložte z plameňa a nechajte chvílu vychladnúť.

Jemne nakrájajte cesnak.

Dôkladne s ním potrite  slaninu.

Pridajte do horúceho nálevu.

 

 

Nechaj takto jeden deň len v kuchyni.

Potom ďalší deň nechajtev chladničke.

Potom ju položte na uterák, aby uschla.

Môžete ochutnávať.

 

 

Takto pripravená slanina sa môže jesť takto, alebo aj dať vyudiť, ale skutočne je vynikajúca aj takto.

Môžete pridať rôzne korenie podľa vkusu.

Hlavná vec – viac bobkového listu.

Dodoáva slaninke výraznú korenistú chuť..

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes