Nakladaná slanina v pohári: Vitaminóvá bomba našich dedov schová do vrecka aj najdrahšie potraviny – v malom množstve je to liek!

3036 0

Mastná slanina je pre niekoho pochúťka, ktorej nikdy neodolá, iní sa jej stránia najmä preto, že sa im akosi nehodí do vzorca zdravého stravovania. To je však chyba, pretože slanina obsahuje veľko množstvo vitamínov a prospešných látok.

Jej konzumácia v miere vám len a len prospeje. Okrem toho má však aj iné fantastické vlastnosti, ktoré sa ale nespájajú s jej konzumáciou. Dokáže totiž pomôcť pri bolesti zubov či angíne.

Foto: sovkusom

Čo obsahuje?

Surová slanina obsahuje množstvo zdraviu prospešných látok. V tomto mäsovom výrobku sa nachádza vitamín B1 (tiamín, aneurín), vitamín B2 (riboflavín), vitamín B6 (pyridoxín), vitamín E a tiež minerály – vápnik, železo, fosfor a pod. Spoločnou kombináciou dokazujú tieto zložky divy!

Taktiež sa v nej skrývajú polynenasýtené mastné kyseliny, ktoré telo nedokáže samé vyprodukovať a bez ktorých organizmus nefunguje správne. Ďalšou zaujímavou látkou je kyselina arachidonová, ktorá čiastočne rozloží cholesterol, ktorý konzumujeme s jedlom.

Nechýba ani kyselina hyalurónová, ktorá pôsobí proti starnutiu pleti.

Ak patríte k ľuďom, pre ktorých je najlepším „dezertom“ slaninka, mali by ste rozhodne vyskúšať túto delikátnu slaninu v slanom náleve!

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Slanina z pohára

Foto: youtube

Potrebujeme:

4 kg surovej bravčovej slaniny s kožou

2 l vody

400 g soli

cesnak

Postup:

Ako prvé si nakrájame slaninu na menšie kúsky a natlačíme do zaváraninových pohárov. Pridáme strúčiky cesnaku.

Foto: youtube.com

Do každého pohára vložíme jeden bobkový list a dve guľôčky čierneho korenia.

Do hrnca si nalejeme vodu, nasypeme soľ a necháme zovrieť. Horúcu soľanku nalejeme do každého pohára so slaninou a prikryjeme viečkom (neuzavrieme napevno). Poháre vložíme do veľkého hrnca a zalejeme do 3/4 vodou.

Zakryjeme pokrievkou a sterilizujeme pri nízkej teplote asi 2 hodiny.

Foto: youtube.com

Poháre po 2 hodinách vytiahneme, dôkladne uzavrieme viečka a otočíme poháre hore dnom. Necháme pomaly chladnúť pri izbovej teplote a odložíme do chladničky, kde necháme dôkladne vychladnúť.

Prajeme dobrú chuť!

Foto: youtube.com

 

Foto: youtube.com

Zdroj, titulná foto: youtube

Témy:


Pridajte svoj komentár