plny-hrniec_transparent_negativ.png

Cvikla na zimu pre lenivých: Žiadne nálevy nerobíte – len 3 prísady a zvládne to aj ten, kto nikdy nezaváral!

Moja babička si pridávala vždy k hlavnému jedli aj pár lyžičiek tohoto zázraku a veru dožila v zdravý krásnych 98 rokov. Ak máte jedlá z červenej repy radi, odporúčam aj vám. :-)

Moja babička si pridávala vždy k hlavnému jedli aj pár lyžičiek tohoto zázraku a veru dožila v zdravý krásnych 98 rokov. Ak máte jedlá z červenej repy radi, odporúčam aj vám. :-)

Potrebujeme:

5 kg nastrúhanej červenej repy

1 lyžicu soli

8 strúčikov cesnaku

Voliteľné: anýz

Postup:

Repu zmiešame vo veľkej miske so strúhaným cesnakom, soľou a dobre premiešame. Navrstvíme do čistých pohárov a sterilizujeme ako klasické zaváraniny . Vo veľkom hrnci pri teplote 90 stupňov, 20 minút. Obrátime hore dnom, necháme vychladnúť a je to.

Podávame ako prílohu k jedlám od výmyslu svetla. Ja si na repke pochutnávam aj len tak, napríklad s čerstvým pečivkom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes