plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nakladaná paprika v horčicovej omáčke, ktorú netreba zavárať: Výborná k mäsku aj ako nátierka na chlebík!

Tento recept som si priniesla z dovolenky v chorvátsku a odvtedy pripravujem pravidelne. Najlepšie je samozrejme z dopestovanej papriky, ale môžete pokojne použiť aj tú z obchodu. Najlepšie je, že túto dobrotu netreba zavárať.

Potrebujeme:

2 kg  červenej papriky

300 ml 9 % octu

1 l vody

3-4 strúčiky cesnaku

30 g cukru

20 g  soli

½ lyžice celého čierneho korenia

4-5 ks bobkového listu

400 g horčice

300 ml oleja (250 ml zmiešame s horčicou, 50 ml nalejeme na vrch pohárov)

Postup:

Papriky umyjeme a očistíme od jadierok. Nakrájame na kúsky.

Do veľkého hrnca nalejeme vodu, pridáme cukor, ocot, soľ, korenie a bokové listy. Premiešame. Pridáme papriku a privedieme do varu – od momentu, kedy voda zovrie, varíme 7-10 minút. Papriku potom scedíme a necháme dobre odkvapkať.

Olej vymiešame metličkou s horčicou a túto zmes primiešame ku paprike.

Zmes plníme do sterilizovaných pohárov. Dobré je na vrch každého pohára naliať trochu vriaceho oleja. Potom dobre uzavrieme a necháme vychladnúť. Poháre môžete ešte na 10 minút do vyhriatej rúry, ale nie je to potrebné. Necháme vychladnúť a skladujeme na tmavom chladnom mieste

zdroj: coolinarika

Najlepšie recepty na dnes