plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nakladaná paprika v horčicovej omáčke, ktorá sa nezavára: Chcela som urobiť zásobu na zimu, ale do večere bola preč!

Výborný nápad z papriky a jednoduchej horčicovej marinády. Je to veľká pochúťka, skúste aspoň pár pohárov.

Potrebujeme:

● paprika (červená) – 10 ks
● Voda – 150 ml 
● Ocot – 70 ml 
● Cukor – 2 lyžice
● Soľ – 1 polievková lyžica
● Nové korenie – 5 ks
● Bobkový list – 2 ks
● Horčica – 200 g 
● Rastlinný olej – 150 g

Postup:

1. Papriku nakrájame na tenké prúžky. 
2. Nalejte vodu a ocot do hrnca, pridajte cukor, soľ, korenie a bobkový list. Priveďte do varu. 
3. Vložte nakrájanú papriku a varte 15 minút pod pokrievkou. 
4. V samostatnej miske premiešajte olej a horčicu, pridajte papriku z nálevu a dobre premiešajte. 
5. Navrstvite do sterilizovaných pohárov, nechajte vychladnúť a uložte do chladničky. Skladujeme v chlade.

Najlepšie recepty na dnes