Delikatesa z pohára: Nakladaná paprika s kapustou – ideálna príloha k mäsu a vitamínová bomba na celý rok!

2216 0

Pripravte si ju teraz a v zime ako keby ste našli.

Fantastická nakladaná paprika s kapustou.

Recept sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

2 kg papriky

1 kg bielej hlávkovej kapusty

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

3 cibule

300 g mrkvy

4 – 5 strúčikov cesnaku

1 feferónku

5 – 6 guľôčok čierneho korenia na každý pohár

20 – 25 g petržlenovej vňate

Na marinádu

2 l vody

2 PL soli

180 ml octu

100 ml oleja

200 g cukru

Foto: napadovy.blog

Postup:

1. Zeleninu si očistíme a umyjeme.

Kapustu a mrkvu si nakrájame na tenké slíže (alebo nastrúhame), cibuľu na tenké plátky, nasekáme si petržlen, feferónky narežeme na kúsky a cesnak na plátky.

2. Dobre premiešame kapustu s mrkvou, cibuľou a petržlenom.

Foto: napadovy.blog

3. Papriky si očistite od stopiek a semien a umyte.

4. Naplňte ich do polovice zeleninou, čo možno najtesnejšie, pridajte plátok cesnaku, plátok feferónky a znovu naplňte zeleninou až po okraj.

Foto: napadovy.blog

5. Zaváraninové poháre si vysterilizujeme v rúre 10 – 12 minút pri 150 °C a viečka prevaríme.

6. Do spodnej časti pohárov pridáme čierne korenie a naplníme paprikou, pričom ich kladieme čo najtesnejšie.

Ak máte v pohári ešte veľa miesta, ale celá paprika sa vám už nezmestí, môžete doplniť plátky papriky alebo kapustu.

Foto: napadovy.blog

7. Pripravíme si marinádu. Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme soľ a cukor.

Miešame a varíme 2 – 3 minúty po zovretí.

8. Pridáme olej a ocot a povaríme ešte 1 minútu.

9. Vriacu marinádu nalejeme do pohárov až po okraj, zakryjeme viečkami bez toho, aby sme ich zavreli a necháme pôsobiť 10 minút.

10. Potom dáme poháre do veľkého hrnca, do polovice nalejeme teplú vodu a sterilizujeme 30 minút (2 l poháre alebo 1 l poháre stačí 20 minút), po tom, čo voda začne vrieť.

11. Poháre pevne zatvoríme, otočíme hore dnom, zakryjeme teplou dekou alebo prikrývkou a necháme takto úplne vychladnúť.

Takto naložené papriky vám vydržia aj pri izbovej teplote.

Témy:


Pridajte svoj komentár