Nakladaná paprika na zimu: Najjednoduchší spôsob konzervácie!

Vynikajúci spôsob ako uchovať papriku na zimu tak, aby ostala stále svieža a chutná.

Je to veľmi jednoduché a efektné, pretože vám paprika nezaberie toľko miesta.

 

 

Výborný recept na nakladanú papriku podľa portálu retete-usoare.

...

Potrebujeme:

4 kg papriky

1 PL soli na každú 3 l nádobu

2 ČL 7 % octu na každú nádobu

Postup:

Z paprík odstránime stonky a semená.

Potom ich dobre umyjeme vo vode.

 

 

Papriku vložíme do veľkej nádoby.

Zalejeme ju vriacou vodou.

Necháme ich v nej 7-10 minút.

Potom vodu vylejeme.

 

 

Zoberieme dve papriky a vložíme ich do seba.

Potom ich vložíme do sterilizovaných trojlitrových pohárov a to isté urobíme aj s ostatnými paprikami.

 

 

Do každej nádoby pridáme soľ a ocot.

Potom zalejeme vriacou vodou.

Poháre na pevno uzavrieme viečkami.

 

 

Poháre otočíme hore dnom, prekryjeme dekou.

Necháme vychladnúť.

Potom ich uložíme na suché miesto.

 

 

Hotovo!

Nakladaná paprika s kapustou

Pripravte si ju teraz a v zime ako keby ste našli.

Fantastická nakladaná paprika s kapustou.

 

 

Recept sme našli na stránke napadovy.blog.

Potrebujeme:

2 kg papriky

1 kg bielej hlávkovej kapusty

3 cibule

300 g mrkvy

4 – 5 strúčikov cesnaku

1 feferónku

5 – 6 guľôčok čierneho korenia na každý pohár

20 – 25 g petržlenovej vňate

Na marinádu

2 l vody

2 PL soli

180 ml octu

100 ml oleja

200 g cukru

 

Foto: napadovy.blog

 

Postup:

Zeleninu si očistíme a umyjeme.

Kapustu a mrkvu si nakrájame na tenké slíže (alebo nastrúhame), cibuľu na tenké plátky, nasekáme si petržlen, feferónky narežeme na kúsky a cesnak na plátky.

Dobre premiešame kapustu s mrkvou, cibuľou a petržlenom.

 

Foto: napadovy.blog

 

Papriky si očistite od stopiek a semien a umyte.

Naplňte ich do polovice zeleninou, čo možno najtesnejšie, pridajte plátok cesnaku, plátok feferónky a znovu naplňte zeleninou až po okraj.

 

Foto: napadovy.blog

 

Zaváraninové poháre si vysterilizujeme v rúre 10 – 12 minút pri 150 °C a viečka prevaríme.

Do spodnej časti pohárov pridáme čierne korenie a naplníme paprikou, pričom ich kladieme čo najtesnejšie.

Ak máte v pohári ešte veľa miesta, ale celá paprika sa vám už nezmestí, môžete doplniť plátky papriky alebo kapustu.

 

Foto: napadovy.blog

 

Pripravíme si marinádu.

Do hrnca si nalejeme vodu, pridáme soľ a cukor.

Miešame a varíme 2 – 3 minúty po zovretí.

Pridáme olej a ocot a povaríme ešte 1 minútu.

Vriacu marinádu nalejeme do pohárov až po okraj, zakryjeme viečkami bez toho, aby sme ich zavreli a necháme pôsobiť 10 minút.

Potom dáme poháre do veľkého hrnca, do polovice nalejeme teplú vodu a sterilizujeme 30 minút (2 l poháre alebo 1 l poháre stačí 20 minút), po tom, čo voda začne vrieť.

Poháre pevne zatvoríme, otočíme hore dnom, zakryjeme teplou dekou alebo prikrývkou a necháme takto úplne vychladnúť.

Takto naložené papriky vám vydržia aj pri izbovej teplote.

Prajeme Vám dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay