plny-hrniec_transparent_negativ.png

Nakladaná krkovička v zaváraninových pohároch: Jemné mäsko, ktoré máte vždy poruke – stačí len otvoriť pohár!

Nakladané mäsko, na ktoré nepotrebujete mrazničku a predsa vydrží čerstvé až 1 mesiac.

Vyskúšajte tento recept z youtube a spravte si praktické zásoby chutného jemného mäska.

 

 

Potrebujeme:

2 kg bravčovej krkovičky

4 strúčiky cesnaku

40 g morskej soli

3 ČL majoránky

1 ČL čierneho korenia

Postup:

 

 

Pripravíme si sterilizované poháre.

Začneme so spracovaním mäska.

Mäso si nakrájame na takú veľkosť, aby sa nám vošlo do pohárov.

 

 

Teraz si pripravíme marinádu.

Môžeme použiť 40 g morskej soli alebo 25 – 30 g obyčajnej soli.

 

 

Do soli primiešame čierne korenie.

Pridáme aj  majoránku a prelisovaný cesnak.

 

 

Všetko spolu dôkladne premiešame.

V tejto zmesi obalíme nakrájané mäso zo všetkých strán.

 

 

Misku s mäsom zavrieme a odložíme na 2 dni do chladničky.

Po uplynutí tejto doby dáme mäso do zaváracích pohárov.

Uzavrieme viečkom.

 

 

Do veľkého hrnca dáme na spodok bavlnenú utierku.

Na ňu naukladáme pripravené poháre.

A zalejeme vodou do 3/4 výšky pohára.

 

 

Zakryjeme pokrievkou.

Varíme 2 hodiny od okamihu, keď voda zovrie.

Po dvoch hodinách sporák vypneme.

 

 

Necháme hrniec na sporáku prikrytý pokrievkou dovtedy, kým úplne nevychladne.

Mäso vydrží v chladničke čerstvé asi 1 mesiac.

 

 

 

Prajeme dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes