Nakladaná krkovička v zaváraninových pohároch: Jemné mäsko, ktoré máte vždy poruke – stačí len otvoriť pohár!

Nakladané mäsko, na ktoré nepotrebujete mrazničku a predsa vydrží čerstvé až 1 mesiac. Vyskúšajte tento recept z youtube a spravte si praktické zásoby chutného jemného mäska.

 

 

Potrebujeme:

2 kg bravčovej krkovičky

4 strúčiky cesnaku

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

40 g morskej soli

3 ČL majoránky

1 ČL čierneho korenia

Postup:

Pripravíme si sterilizované poháre a začneme so spracovaním mäska.

Mäso si nakrájame na takú veľkosť, aby sa nám vošlo do pohárov.

 

 

Teraz si pripravíme marinádu.

Môžeme použiť 40 g morskej soli alebo 25 – 30 g obyčajnej soli.

Do soli primiešame čierne korenie,  majoránku a prelisovaný cesnak.

Všetko spolu dôkladne premiešame a v tejto zmesi obalíme nakrájané mäso zo všetkých strán.

 

 

Misku s mäsom zavrieme a odložíme na 2 dni do chladničky.

Po uplynutí tejto doby dáme mäso do zaváracích pohárov.

Uzavrieme viečkom.

Do veľkého hrnca dáme na spodok bavlnenú utierku.

Na ňu naukladáme pripravené poháre a zalejeme vodou do 3/4 výšky pohára.

 

 

Zakryjeme pokrievkou a varíme 2 hodiny od okamihu, keď voda zovrie.

Po dvoch hodinách sporák vypneme.

Necháme hrniec na sporáku prikrytý pokrievkou dovtedy, kým úplne nevychladne.

Mäso vydrží v chladničke čerstvé asi 1 mesiac.

Prajeme dobrú chuť!

 

 

Video návod: