plny-hrniec_transparent_negativ.png

Urobila som 30 pohárov a zmizli ani nie za mesiac: UKRAJINSKÁ cviklová zmes bez zavárania. Na šaláty, polievku aj omáčky!!

Pripravte si najlepšiu cviklu pod slnkom.

30 pohárov sa minie ako nič, pretože ju budete jesť pomaly aj k dezertom :D

Recept je veľmi jednoduchý a výsledok stojí za to!

 

 

Postupujte podľa tohto receptu z portálu retete-usoare.

Potrebujeme:

500 g cibule

500 g mrkvy

500 g paradajok

1 kg červenej repy

500 g sladkej papriky

1 hlavu cesnaku

2 polievkové lyžice soli

3 lyžice kryštálového cukru

1 čajová lyžička citrónovej soli

pohár rastlinného slnečnicového oleja

 

 

Postup:

Cibuľu si očistite a nakrájajte na kocky.

Do veľkého hrnca nalejte pol pohára rastlinného oleja, pridajte cibuľu a smažte ju, kým nebude mäkká a sklovitá. 

 

 

Potom pridajte mrkvu nastrúhanú na jemnom strúhadle, trochu oleja a opečte ju spolu s cibuľou, kým nezmäkne.

Paradajky si rozmixujte alebo pomeľte mlynčekom na mäso. 

Pridajte ich do panvice k ostatným surovinám a pokračujte v restovaní.

 

 

Medzitým si nastrúhajte očistenú cviklu, pridajte ju do panvice.

Opekajte ešte na strednom ohni asi 5 – 7 minút. 

Teraz pridajte na kocky pokrájanú papriku.

 

 

Ešte pár minút všetko spolu restujte.

Nasypte soľ a cukor a všetko spolu premiešajte.

 

 

Počas ďalších minút prípravy pridajte cesnak a citrónovú soľ. 

Stačí ešte 2 – 3 minútky a môžete odstaviť zo sporáka.

Celková doba prípravy by mala byť 20 – 25 minút. 

Takto pripravenú cviklu navrstvite do sterilizovaných pohárov a dobre uzavrite viečkami. 

 

 

Z tohto množstva ingrediencií získate asi 3 poháre s objemom 720 ml a jeden pohár s objemom 500 ml.

Pre rodinu som ale nakoniec celkovo 30 menších pohárov.

Otočte poháre hore dnom a nechajte ich úplne vychladnúť pod teplou prikrývkou. 

Poháre s cviklou skladujte na chladnom a tmavou mieste.

Dobrú chuť!

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes