Máte doma červenú repu? Tento recept pozná málokto a pritom je to BOMBA!

Ak máte doma červenú repu, určite si ju pripravte na tento jednoduchý spôsob.

Je veľmi chutná a navyše zdravá. 

Príprava vám zaberie len chvíľu a takto naložená cvikla vydrží pri správnom skladovaní aj 2 roky.

 

 

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.

Vedeli ste, aké výhody má červená repa pre zdravie?

Podporuje imunitu

Podporuje srdce a cievy

Znižuje cholesterol

Chráni telo a bunky pred radikálmi

Posilňuje vlasy a nechty

 

 

Podporuje funkciu pečene

Odkysľuje organizmus, upravuje pH

Močopudná, podporuje obličky

Zlepšuje vyprázdňovanie

Podporuje tvorbu krvi

Zlepšuje pevnosť kože a kostí

Zmierňuje menštruačné bolesti

 

 

Recept z červenej repy, ktorý vám chceme predstaviť je nielen chutný a ideálny napríklad ako príloha k mäsu, ale aj veľmi, veľmi zdravý.

Tajomstvo jeho chuti a sily spočíva v cesnaku, octe a feferónkach!

Na prípravu chutnej a zdravej BOBY potrebujeme:

7 kusov červenej repy

1 l vody

Množstvo na 1 pohár:

 

 

2 – 3 feferónky

3 – 4 strúčiky cesnaku

1 a 1/2 ČL soli

100 ml jablčného octu

Postup:

Červenú repu si ošúpte.

Nakrájajte na kolieska.

 

 

Vložte ju do hrnca, zalejte vodou a povarte na miernom ohni.

Lyžicou priebežne odoberajte penu a varte do mäkka.

Repa je hotová, keď sa do nej ľahko zapichne vidlička. 

Teraz ju odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť.

Plátky repy naplňte do 500 ml sterilizovaných pohárov.

 

 

Na vrch do každého pohára vložte 2 – 3 feferónky a 3 – 4 strúčiky cesnaku. 

 

 

Následne nasypte do každého pohára 1 a pol lyžičky soli a nalejte ocot. 

Nakoniec obsah každého pohára zalejte odvarom z repy. 

Ak vám ešte ostal odvar, nalejte ho do samostatného pohára.

Pridajte soľ, ocot ako do zvyšných pohárov.

 

 

Môžete ho používať na šaláty ako zálievku.

Poháre pevne uzavrite novým sterilizovaným viečkom a odložte ich na chladné tmavé miesto.

Pri teplote do 20 °C môžete takto skladovať repu až 2 roky.

 

 

Po otvorení pohára ho skladujte v chladničke.

Viac informácií sa dozviete v priloženom videu.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay