Ak máte doma červenú repu, určite si ju pripravte na tento jednoduchý spôsob.
Je veľmi chutná a navyše zdravá.
Príprava vám zaberie len chvíľu a takto naložená cvikla vydrží pri správnom skladovaní aj 2 roky.
Postupujte podľa tohto receptu z YouTube kanála Nur’un Nefis Yemek Tarifleri 2.
Vedeli ste, aké výhody má červená repa pre zdravie?
Podporuje imunitu
Podporuje srdce a cievy
Znižuje cholesterol
Chráni telo a bunky pred radikálmi
Posilňuje vlasy a nechty
Podporuje funkciu pečene
Odkysľuje organizmus, upravuje pH
Močopudná, podporuje obličky
Zlepšuje vyprázdňovanie
Podporuje tvorbu krvi
Zlepšuje pevnosť kože a kostí
Zmierňuje menštruačné bolesti
Recept z červenej repy, ktorý vám chceme predstaviť je nielen chutný a ideálny napríklad ako príloha k mäsu, ale aj veľmi, veľmi zdravý.
Tajomstvo jeho chuti a sily spočíva v cesnaku, octe a feferónkach!
Na prípravu chutnej a zdravej BOBY potrebujeme:
7 kusov červenej repy
1 l vody
Množstvo na 1 pohár:
2 – 3 feferónky
3 – 4 strúčiky cesnaku
1 a 1/2 ČL soli
100 ml jablčného octu
Postup:
Červenú repu si ošúpte.
Nakrájajte na kolieska.
Vložte ju do hrnca, zalejte vodou a povarte na miernom ohni.
Lyžicou priebežne odoberajte penu a varte do mäkka.
Repa je hotová, keď sa do nej ľahko zapichne vidlička.
Teraz ju odstavte zo sporáka a nechajte vychladnúť.
Plátky repy naplňte do 500 ml sterilizovaných pohárov.
Na vrch do každého pohára vložte 2 – 3 feferónky a 3 – 4 strúčiky cesnaku.
Následne nasypte do každého pohára 1 a pol lyžičky soli a nalejte ocot.
Nakoniec obsah každého pohára zalejte odvarom z repy.
Ak vám ešte ostal odvar, nalejte ho do samostatného pohára.
Pridajte soľ, ocot ako do zvyšných pohárov.
Môžete ho používať na šaláty ako zálievku.
Poháre pevne uzavrite novým sterilizovaným viečkom a odložte ich na chladné tmavé miesto.
Pri teplote do 20 °C môžete takto skladovať repu až 2 roky.
Po otvorení pohára ho skladujte v chladničke.
Viac informácií sa dozviete v priloženom videu.
Dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/n_8mmWKWOwY