Chcem sa podeliť o návod, podľa ktorého zavárala uhorky moja babka aj mama.
Ani jedna z nich neoblubovala zaváranie a preto si osvojili tento postup. A naozaj sa ujal, voláme ich nakladané uhorky lenivej ženy :-).
Nikdy sa nám nestalo, že by sa uhorky pokazili a vydržali zakaždým do ďalšej sezóny (pokiaľ sa nezjedli).
Takže ja pokračujem v rodinnom recepte a odporúčam to úplne každému, je to úplne jednoduché a rýchle.
Do pohárov viem pridať aj inú zeleninu, ale stačia vám aj len uhorky.
Potrebujeme:
Uhorky + voliteľné ďalšiu zeleninu
Vetvičky kôpru
Do každého pohára:
5-6 lyžíc studeného octu
1 a 1/2 lyžice kr. cukru
1 lyžičku Deko alebo Zelko
Postup:
Do čistých pohárov natlačíme zeleninu s kôprom.
Do každého pohára pridáme studený ocot, cukor, Deko.
Každý pohár zalejeme vriacou vodou z kanvice.
Hneď zavíčkujeme.
Otočíme hore dnom a zabalíme do deky.
Necháme do druhého dňa odpočívať.
Ešte sa mi nestalo, že by viečka nechytili.
Potom sklsdujeme ako klasické zavárané uhorky.
Uhorky sú veľmi chutné a príprava naozaj rýchla a úplne nenáročná. Odporúčam každému vyskúšať tento recept, nebudete ľutovať!
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Evka C.