plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najznámejší letný koláč, ktorý sa rozplýva v ústach: Neuveriteľný lahodný koláč za 15 minút!

Najobľúbenejší dezert tohto leta, ktorý budete pripravovať viackrát do týždňa.

Jemný krémový jahodový koláč neodolateľnej chuti, ktorý poteší deti aj dospelých.

 

 

Vynikajúci recept na jemný krémový dezert z youtube kanála Die Besten Rezepte.

Potrebujeme:

Na cesto:

5 vajec

180 g kryštálového cukru

štipku soli

8 g vanilkového cukru

200 g hladkej múky

1 ČL prášku do pečiva

20 g kukuričného škrobu

20 g rastlinného oleja (1,5 PL)

Na krém:

500 g jahôd

50 g kryštálového cukru

50 g vody (3 PL)

18 g želatíny

120 ml vody (1/2 šálky)

400 g smotany na šľahanie

50 g kryštálového cukru

500 g jahodového jogurtu

Na namočenie:

100 g mlieka (2/5 šálky)

1 PL kryštálového cukru

Na ozdobu:

100 g bielej čokolády

 

 

Postup:

Do misky pridáme vajcia.

Nasypeme cukor, soľ, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

Do menšej misky pridáme múku, prášok do pečiva, škrob a zamiešame.

Múku postupne preosejeme do vajíčkovej zmesi a jemne premiešame.

 

 

Potom pridáme olej a zamiešame.

Cesto nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme cca 30 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do panvice pridáme jahody, cukor a vodu.

Preložíme na sporák, privedieme do varu a potom varíme ďalších 5 minút.

 

 

Jahody preložíme do misky a necháme vychladnúť.

Vychladené upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier a vodorovne nakrájame na tri časti.

 

 

V malej miske zmiešame želatínu s vodou a necháme napučať.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu, pridáme cukor a mixérom vyšľaháme.

 

 

V miske rozšľaháme jahody.

Spolu s jogurtom ich pridáme do šľahačky a vyšľaháme.

 

 

Pridáme roztopenú želatínu a rozmixujeme.

Zmes vložíme na 15 minút do chladničky.

 

 

Do pohára nalejeme mlieko, pridáme cukor a zamiešame.

Zmesou polejeme cesto vo forme.

 

 

Jahodovú zmes rozotrieme na cesto.

Preložíme ďalším cestom, pokvapkáme mliekom a potrieme jahodovou zmesou.

 

 

Pridáme posledný kus cesta a celý proces zopakujeme.

Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky.

 

 

Po vybratí z chladničky vyberieme dezert z formy.

Vrch posypeme čokoládovými hoblinami a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: pexels
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes