Najobľúbenejší dezert tohto leta, ktorý budete pripravovať viackrát do týždňa.
Jemný krémový jahodový koláč neodolateľnej chuti, ktorý poteší deti aj dospelých.
Vynikajúci recept na jemný krémový dezert z youtube kanála Die Besten Rezepte.
Potrebujeme:
Na cesto:
5 vajec
180 g kryštálového cukru
štipku soli
8 g vanilkového cukru
200 g hladkej múky
1 ČL prášku do pečiva
20 g kukuričného škrobu
20 g rastlinného oleja (1,5 PL)
Na krém:
500 g jahôd
50 g kryštálového cukru
50 g vody (3 PL)
18 g želatíny
120 ml vody (1/2 šálky)
400 g smotany na šľahanie
50 g kryštálového cukru
500 g jahodového jogurtu
Na namočenie:
100 g mlieka (2/5 šálky)
1 PL kryštálového cukru
Na ozdobu:
100 g bielej čokolády
Postup:
Do misky pridáme vajcia.
Nasypeme cukor, soľ, vanilkový cukor a mixérom vyšľaháme.
Do menšej misky pridáme múku, prášok do pečiva, škrob a zamiešame.
Múku postupne preosejeme do vajíčkovej zmesi a jemne premiešame.
Potom pridáme olej a zamiešame.
Cesto nalejeme do formy na pečenie vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme cca 30 minút pri teplote 180°C.
Do panvice pridáme jahody, cukor a vodu.
Preložíme na sporák, privedieme do varu a potom varíme ďalších 5 minút.
Jahody preložíme do misky a necháme vychladnúť.
Vychladené upečené cesto vyberieme z formy, odstránime papier a vodorovne nakrájame na tri časti.
V malej miske zmiešame želatínu s vodou a necháme napučať.
Do samostatnej misky nalejeme smotanu, pridáme cukor a mixérom vyšľaháme.
V miske rozšľaháme jahody.
Spolu s jogurtom ich pridáme do šľahačky a vyšľaháme.
Pridáme roztopenú želatínu a rozmixujeme.
Zmes vložíme na 15 minút do chladničky.
Do pohára nalejeme mlieko, pridáme cukor a zamiešame.
Zmesou polejeme cesto vo forme.
Jahodovú zmes rozotrieme na cesto.
Preložíme ďalším cestom, pokvapkáme mliekom a potrieme jahodovou zmesou.
Pridáme posledný kus cesta a celý proces zopakujeme.
Dezert vložíme na 4 hodiny do chladničky.
Po vybratí z chladničky vyberieme dezert z formy.
Vrch posypeme čokoládovými hoblinami a môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod: