Všetci hovoria, že je to NAJLEPŠÍ koláč na svete: Legendárny RECEPT starej mamy na zmiešanú DVOJFAREBNÚ piškótu!

Na prípravu mimoriadne jednoduchý jemný dvojfarebný koláčik, ktorý sa výborne hodí ku rannej káve.

U nás túto dobrotu pripravujeme pravidelne, pretože patrí medzi našu najobľúbenejšiu.

 

 

Vynikajúci recept na najchutnejší mramorový koláč z youtube kanála Fatto in Casa da Alba.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Potrebujeme:

4 vajcia (L)

8 g vanilkového cukru

150 g kryštálového cukru

150 ml prírodného jogurtu

150 ml slnečnicového oleja

250 g múky

10 g prášku do pečiva

2 PL kakaa (bez cukru)

citrónovú a pomarančovú kôru

čokoládové lupienky

Postup:

 

 

Do väčšej misky pridáme vajcia.

Nasypeme vanilkový a kryštálový cukor.

 

 

Mixérom vyšľaháme hustý krém.

Počas šľahania pridáme jogurt.

 

 

Potom pridáme olej a chvíľu šľaháme.

Ďalej do zmesi nasypeme múku s práškom do pečiva.

Dôkladne vyšľaháme.

 

 

Trochu cesta prelejeme do misky.

Do misky s väčšou časťou cesta nastrúhame citrónovú kôru a premiešame.

 

 

Cesto nalejeme do formy vymastenej maslom.

Do cesta v miske pridáme kakao a lyžicou dobre premiešame.

 

 

Do zmesi nastrúhame pomarančovú kôru a vymiešame.

Kakaovú zmes prelejeme do formy a špajľou vytvoríme vzory.

 

 

Vrch posypeme čokoládovými lupienkami.

Koláč vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme vychladnúť a môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

 

 

Video návod:

 

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn