Cukrársky skvost: Najúžasnejšie kysnuté cesto na škoricové slimáky, koláče aj buchty!

Najlepšie kysnuté cesto, aké som skúsila. Ja mám z neho najradšej kysnuté škoricovo-maslové slimáky. 

Najlepšie kysnuté cesto, aké som skúsila. Ja mám z neho najradšej kysnuté škoricovo-maslové slimáky.

Potrebujeme:

2 hrnčeky mlieka

1/2 hrnčeka oleja

1/2 hrnčeky kryštálového cukru

1 kocka droždia

4 a pol hrnčeka hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1/2 lyžičky jedlej sódy

1/2 lyžičky prášku do pečenia

1/2 lyžičky soli

Postup:

Z časti teplého mlieka, cukru a droždia necháme vzísť kvások. Potom pridáme ostatné prísady, vypracujeme cesto a necháme aspoň 1 hodinu kysnúť na teplom mieste. Po vykysnutí cesto spracujeme na buchty, koláč (výborný je koláč s posýpkou), alebo na škoricové slimáky. Dajú sa robiť akékoľvek pochúťky z kysnutého cesta – aj vianočka. Cesto som našla v kuchárskej knihe pod názvom Cukrársky skvost.

Jarka M.