Najúžasnejšie kuracie prekvapenie: Komplet porcia aj s oblohou bez špinavého riadu – šťastná je celá rodina!

Žiadne špinavé riady a výborná chuť. Toto jedlo si zamilujete, pretože je úplne jednoduché a pritom výborné. 

Žiadne špinavé riady a výborná chuť. Toto jedlo si zamilujete, pretože je úplne jednoduché a pritom výborné.

Potrebujeme:

  • 1 kg kuracích pŕs
  • 5 stredných zemiakov
  • 3 paradajky
  • 200 ml mlieka
  • 2 cibule
  • 2 vajcia
  • 200 g strúhaného syra
  • 3 lyžice kyslej smotany
  • 3 strúčiky cesnaku nasekané nadrobno alebo pretlačené
  • dve polievkové lyžice oleja
  • soľ, korenie a bylinky podľa chuti

Potrebujeme aj hliníkovú fóliu (alobal) na pečenie.

Postup:

Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrájame na drobnejšie. Zalejeme mliekom a dáme do chladničky marinovať aspoň na 1 hodinu – kuracie prsia zmäknú a budú ešte chutnejšie a šťavnatejšie.

Alobal zložíme na niekoľko vrstiev a vyformujeme do tvaru misky. Misky vymažeme olejom a uložíme ich na plech.Očistené zemiaky nakrájame na plátky, osolíme a dáme na dno misiek. Ako druhá vrstvu uložíme na plátky nakrájanú cibuľu.

Kuracie prsia scedíme z mlieka a uložíme na cibuľovú vrstvu. Smotanu rozmiešame s vajíčkom a nalejeme na kuraciu zmes. Na vrch uložíme plátky paradajok a na vrch navrstvíme strúhaný syr zmiešaný s pretlačeným, alebo nakrájaným cesnakom. Prikryjeme vrch alobalom a vložíme do vyhriatej rúry. Vo vyhriatej rúre pečieme 40 minút pri teplote 180 stupňov. Po 20 minútach zložíme alobal zvrchu a necháme dopiecť.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Nakoniec ozdobíme zelenými bylinkami podľa chuti.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

zdroj: sovkusom