plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najúžasnejšia jemná torta na VIANOCE: Bez pečenia! Ani vo sne by mi nenapadlo, že je to také jednoduché!

Takto pripravuje tortu málokto.

Vynikajúci a jednoduchý dezert z tých najjednoduchších surovín.

 

 

Úžasný recept na lahodnú tortu z youtube kanála Lieblingsdesserts.

Potrebujeme:

Na tortový základ:

2 vajcia

štipku soli

70 g kryštálového cukru

1 PL medu

20 g masla

30 ml mlieka

65 g hladkej múky

10 g nesladeného kakaa

(priemer tortovej formy 22 cm)

Na cesto:

 

 

180 g hladkej múky

35 g nesladeného kakaa

štipku soli

10 g kryštálového cukru

3 vajcia

260 g teplého mlieka

160 g vriacej vody

60 g medu

25 g rastlinného oleja

Na krém:

250 g smotanového syra

45 g +45 g práškového cukru

150 g hustého gréckeho jogurtu

250 g smotany na šľahanie

20 g medu

Postup:

Do väčšej misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor a soľ.

Mixérom vyšľaháme.

 

 

Pridáme med a vyšľaháme.

Nalejeme roztopené maslo, mlieko a šľaháme.

Potom  do zmesi preosejeme múku s kakaom, špachtľou premiešame a vyšľaháme mixérom.

Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 25 minút pri teplote 170°C.

 

 

Pripravíme palacinky: do väčšej misky preosejeme múku s kakaom a metličkou premiešame.

Pridáme soľ, cukor a zamiešame.

Potom pridáme vajcia a dobre premiešame, nalejeme teplé mlieko a zamiešame.

Pridáme vriacu vodu a premiešame.

Potom cesto precedíme cez sitko do misky.

 

 

Pridáme med, olej a dôkladne vymiešame.

Misku s cestom prekryjeme fóliou a necháme 20 minút odpočívať.

Panvicu vymastíme olejom, nalejeme cesto a smažíme z oboch strán na strednom ohni.

Do samostatnej hlbokej misky pridáme smotanový syr, nasypeme cukor a metličkou vymiešame.

Pridáme jogurt a mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Do nádoby pridáme smotanu a cukor.

Mixérom vyšľaháme.

Šľahačku pridáme do misky s krémom a prešľaháme, potom pridáme med a vyšľaháme.

Krém jemne premiešame špachtľou. Potom krém rozotrieme na palacinku.

 

 

Palacinku prehneme na polovicu.

Do polovice rozotrieme krém a opäť palacinku preložíme (viď video).

Potom potrieme vrch palacinky.

Krémom potrieme aj tortový základ.

Po jednej zrolujeme tri palacinky (viď video).

Zrolované palacinky položíme do stredu cesta a obalíme zvyšnými palacinkami (viď video).

 

 

Pridáme okraje formy a fóliu.

Tortu vložíme do chladničky na 3-4 hodiny alebo najlepšie cez noc.

Pred servírovaním posypeme tortu práškovým cukrom.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod nájdete TU

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes