Takto pripravuje tortu málokto.
Vynikajúci a jednoduchý dezert z tých najjednoduchších surovín.
Úžasný recept na lahodnú tortu z youtube kanála Lieblingsdesserts.
Potrebujeme:
Na tortový základ:
2 vajcia
štipku soli
70 g kryštálového cukru
1 PL medu
20 g masla
30 ml mlieka
65 g hladkej múky
10 g nesladeného kakaa
(priemer tortovej formy 22 cm)
Na cesto:
180 g hladkej múky
35 g nesladeného kakaa
štipku soli
10 g kryštálového cukru
3 vajcia
260 g teplého mlieka
160 g vriacej vody
60 g medu
25 g rastlinného oleja
Na krém:
250 g smotanového syra
45 g +45 g práškového cukru
150 g hustého gréckeho jogurtu
250 g smotany na šľahanie
20 g medu
Postup:
Do väčšej misky rozbijeme vajcia, pridáme cukor a soľ.
Mixérom vyšľaháme.
Pridáme med a vyšľaháme.
Nalejeme roztopené maslo, mlieko a šľaháme.
Potom do zmesi preosejeme múku s kakaom, špachtľou premiešame a vyšľaháme mixérom.
Cesto nalejeme do tortovej formy vystlanej papierom na pečenie.
Formu vložíme do predhriatej rúry.
Pečieme 25 minút pri teplote 170°C.
Pripravíme palacinky: do väčšej misky preosejeme múku s kakaom a metličkou premiešame.
Pridáme soľ, cukor a zamiešame.
Potom pridáme vajcia a dobre premiešame, nalejeme teplé mlieko a zamiešame.
Pridáme vriacu vodu a premiešame.
Potom cesto precedíme cez sitko do misky.
Pridáme med, olej a dôkladne vymiešame.
Misku s cestom prekryjeme fóliou a necháme 20 minút odpočívať.
Panvicu vymastíme olejom, nalejeme cesto a smažíme z oboch strán na strednom ohni.
Do samostatnej hlbokej misky pridáme smotanový syr, nasypeme cukor a metličkou vymiešame.
Pridáme jogurt a mixérom vyšľaháme krém.
Do nádoby pridáme smotanu a cukor.
Mixérom vyšľaháme.
Šľahačku pridáme do misky s krémom a prešľaháme, potom pridáme med a vyšľaháme.
Krém jemne premiešame špachtľou. Potom krém rozotrieme na palacinku.
Palacinku prehneme na polovicu.
Do polovice rozotrieme krém a opäť palacinku preložíme (viď video).
Potom potrieme vrch palacinky.
Krémom potrieme aj tortový základ.
Po jednej zrolujeme tri palacinky (viď video).
Zrolované palacinky položíme do stredu cesta a obalíme zvyšnými palacinkami (viď video).
Pridáme okraje formy a fóliu.
Tortu vložíme do chladničky na 3-4 hodiny alebo najlepšie cez noc.
Pred servírovaním posypeme tortu práškovým cukrom.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod nájdete TU