Koláč „Gumkáčik“: Verte, toto je najúžasnejší tvarohový koláč pod slnkom – nesmierne šťavnatý a chutný!

Pre našu rodinu je to najúžasnejší koláč na svete. Úžasne šťavnatý a lahodný, náplň je úplne fantastická.

Pre našu rodinu je to najúžasnejší koláč na svete. Úžasne šťavnatý a lahodný, náplň je úplne fantastická. Moja dcéra ho nazvala gumený koláčik – to kvôli cestu, ktoré je veľmi ohybné a mäkké.

Potrebujeme:

  • 500 g hl.múka
  • 200 g pr. cukor
  • 250 g maslo
  • 200 ml kyslá smotana
  • 2 vajíčka
  • 1 kypriaci prášok do pečiva
  • vanilka
  • citr. kôra

Plnka:

  • tvaroh z Lidla vedierkový – 500 g
  • kyslá smotana- 500 ml. /červená z Lidla/
  • cukor podľa chuti
  • 4 žĺtka
  • 4  bielka vyšľahané na sneh
  • 1  puding Creme Olé za studena vanilkový
  • citrónová šťava
  • Zavárané marhule

Postup

Všetky prísady na cesto si zmiešame. Cesto je veľmi mäkké, kým sa miesi, trocha ho podsypeme múkou a dáme chladiť. Zatiaľ si pripravíme plnku:

Tvaroh, kyslá smotana, žĺtka a cukor podľa chuti zmiešame. Bielky vyšľaháme, pridáme puding a citr. šťavu. Všetko spolu zmiešame – sneh aj žĺtkovú hmotu.

Polovicu cesta vyvaľkáme,  je veľmi mäkké, ale sa krásne vyvaľká. Prenesieme ho na vymastený a múkou vysypaný plech,vylejeme naň plnku, poukladáme marhule a zakryjeme druhou polovicou cesta.

Dáme piecť do predohriatej rúry na 175 – 180 stupňov do ružova. Krájame vychladnutý, lebo je veľmi krehký, ale vynikajúci.

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

recept od: Ruzena Farkasova