Fantastický ovocný koláčik, ktorý môžete vyskúšať s akýmkoľvek ovocím. Recept od pani Lenky K.
Potrebujeme:
Cesto:
3 vajcia
1 pohár vlažnej vody
1/2 dcl oleja
2 poháre polohrubej múky
1 bal. prášku do pečiva,
1 pohár cukru,
kakao
Na krém:
25 dkg masla,
20 dkg cukor múčka,
25 dkg tvarohu (vo vaničke),
horká čokoláda,
jahody alebo iné ovocie
Postup:
Z vajec, cukru, vlažnej vody, oleja, múky, kakaa a prášku do pečiva vymiešame cesto, ktoré vylejeme na papierom vyložený, alebo vymastený a vysypaný plech a dáme piecť pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu, potom necháme buchtu vychladnúť.
Medzitým si pripravíme krém. Vyšľaháme maslo a cukor, pridáme tvaroh.
Na vychladnutú buchtu natrieme hotový krém, naň husto poukladáme jahody (čím viac, tým lepšie) a nakoniec na celú buchtu nastrúhame na jemnom strúhadle celú horkú čokoládu. Dáme vychladiť. Vychladený koláčik je dokonalý.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)