Toto je rozhodne to najjemnejšie mäso, aké som kedy jedol.
Vďaka zopár trikom a nečakaným ingredienciám dosiahnete chuť a konzistenciu tak jemnú, že tomu nebudete chcieť ani uveriť.
Užitočný recept na najjemnejšie hovädzie mäso z youtuber kanála Receitas do Clau.
Potrebujeme:
400 g hovädzieho mäsa
2 vajcia
1 PL argentínskeho korenia (zmes sušenej petržlenovej vňate, sušeného cesnaku, sušenej cibule, mletej papriky, sušenej pažítky, oregana a mletého čierneho korenia)
štipku soli
2 PL tekvicových semienok
2 PL sójovej omáčky
1 ČL trstinového cukru
1/2 červenej papriky
1 cibuľu
1 paradajku
Postup:
Do hlbokej misy pridáme na kúsky nakrájané hovädzie mäso.
Pridáme vajce, argentínske korenie (odkaz na zmes nájdete v popise videa).
Dôkladne premiešame.
Mäso necháme 10 minút marinovať.
Po uplynutí doby zohrejeme na panvici olivový olej a vložíme mäso.
Mäso smažíme na strednom ohni, kým nie je hotové.
Potom mäso preložíme do misky.
Na naolejovanej panvici osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatista.
Pridáme tekvicové semienka a zamiešame.
Pridáme papriku nakrájanú na tenké plátky a premiešame.
Nakoniec pridáme nakrájanú paradajku .
A počas miešania chvíľu smažíme.
Potom vrátime mäso späť do panvice a zamiešame.
Pridáme soľ, sójovú omáčku a špachtľou premiešame.
Na záver pridáme cukor a všetko spolu premiešame.
Zmes necháme smažiť ešte 4-5 minút.
Môžeme servírovať.
Prajeme vám dobrú chuť!
Video návod:
https://youtu.be/s3yR1YuGHQA