plny-hrniec_transparent_negativ.png

Do plátkov slaniny len zabaľte mleté mäso a dajte do rúry: Toto je tá najšťavnatešia roláda pod slnkom!

Výborný nápad na pohostenie pre celú rodinu aj pre návštevy. Stačí nakrájať a môžete podávať. Výborné teplé aj studené.

Výborný nápad na pohostenie pre celú rodinu aj pre návštevy. Stačí nakrájať a môžete podávať. Výborné teplé aj studené.

Potrebujeme:

500g mletého mäsa (ochuteného)

150g anglickej slaninky

100g tvrdého syra

200 ml barbecue omáčky (kto nemá, môže použiť aj kečup)

1 lyžicku mletej sladkej papriky

soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Na rolovateľnú podložku, papier na pečenie, alebo alobal uložíme plátky slaniny. Na slaninu navrstvíme rovnomerne ochutené mleté mäso a plátky syra. Potom začnite rolovať pomocou podložky do tvaru klasickej rolády tak, aby vám mäsová zmes nevytekala. Preložte rolku na pekáč a pečte pri teplote 180 stupňov asi 25 minút. Potom mäso vytiahnite a prelejte omáčkou, prípadne kečupom zriedenom s trochou vody. Pečte ešte ďalších 10 minút. Po dopečení závitok rozkrájame a môžeme podávať.

Prajeme vám dobrú chuť!:-)

Najlepšie recepty na dnes