plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najrýchlejšie tvarohové šišky: Žiadne droždie ani miesenie cesta!

Ak vaše deti pýtajú niečo sladké a nechce sa vám pripravovať klasické šišky, mám pre vás skvelý tip. Vyskúšajte jemnučké tvarohové mini šišky, ktoré sú fantasticky jemné, chutné a vďaka malému triku nenasiaknu toľko oleja.

Ak vaše deti pýtajú niečo sladké a nechce sa vám pripravovať klasické šišky, mám pre vás skvelý tip.

 

 

Vyskúšajte jemnučké tvarohové mini šišky, ktoré sú fantasticky jemné, chutné a vďaka malému triku nenasiaknu toľko oleja.

Poradila mi to moja babička a na tento trik nedám dopustiť.

Stačí, ak do cesta pridáte trochu vodky, nemusíte sa však obávať alkoholu, ten počas smaženia vyprchá.

Potrebujeme:

300 g jemného tvarohu (ja som použila tvaroh Pilos vo vedierku)

 

 

2 vajcia L

3 lyžice kryštálového cukru (asi 60 gramov)

2 lyžičky prášku do pečiva

Štipku soli

2 šálky (250 ml) hladkej múky

 

 

1 lyžičku citrónovej šťavy

1 štamperlík vodky (asi 25ml) – vďaka vodke šišky nenasiaknú toľko oleja

Olej

Postup:

Všetky suroviny by mali mať izbovú teplotu.

 

 

Vajcia rozšľaháme s cukrom a tvarohom na jednotnú zmes.

Postupne vmiešame sypké prísady-

preosiatu múku spolu s práškom do pečiva a štipkou soli.

 

 

Nakoniec pridáme aj štipku soli a citrónovú šťavu.

Cesto je pomerne lepivé, preto je dobré formovať jednotlivé šišky rukami pomastenými olejom.

Prípadne môžete šišky dávkovať do oleja pomocou lyžice pomastenej olejom.

 

 

Šišky by mali mať asi 3-4 cm v priemere.

Šišky hádžeme do rozpáleného oleja a smažíme dozlatista.

Počas smaženie je dobré šišky otáčať šišky.

 

 

Hotové šišky ukladáme na papierové obrúsky a pred podávaním poprášime cukrom.

Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn

Najlepšie recepty na dnes