plny-hrniec_transparent_negativ.png

Skúsila som ho, keď som nemala doma lístkové cesto a odvtedy ho už vôbec nekupujem: Najrýchlejšie cesto na štrúdľu z 3 prísad!

Tento recept som prvýkrát skúsila, keď som nemala doma lístkové cesto a potrebovala som rýchlu náhradu. Je z kuchárky mojej mamy a odvtedy ho robím pravidelne. 

Tento recept som prvýkrát skúsila, keď som nemala doma lístkové cesto a potrebovala som rýchlu náhradu. Je z kuchárky mojej mamy a odvtedy ho robím pravidelne.

Potrebujeme:

500 g hladká múka

200 ml vody

250 g margarínu alebo masla

Postup:

Ide skutočne o úplne jednoduchý recept, ktorým hravo nahradíte kupované lístkové cesto. Ja používam nielen na štrúdľu, ale aj na rýchle sladké pochúťky – šatôčky, croissanty atď.

Tuk si nastrúhame a zmiešame s vodou a múkou – ja pridávam aj štipku soli. Vypracujeme jednotné cesto a vyvaľkáme do tvaru plátu. Plníme podľa chuti, ako klasickú štrúdľu (tvaroh, mak, orechy, lekvár). Zavinieme, potrieme vajíčkom a pečieme dozlatista.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Najlepšie recepty na dnes