Iné recepty už nehľadajte: Toto je najjrýchlejše a najlepšie cesto na halušky – recept od najlepšej kuchárky na svete – mojej mamičky!

Výborné halušky, ktoré robím už roky a to na všetky možné spôsoby – slané s bryndzou, alebo kapustou, na sladko s makom a lekvárom, alebo tvarohové. Vždy robím podľa tohoto receptu, možno ho poznáte aj vy, možno nie, každopádne ho sem pridávam. Musím ešte povedať, že hoci je cesto také jednoduché cesto, zakaždým sa vydarí!

Potrebujeme:

400 g hladkej múky

1 vajce

Soľ

470 – 500 ml vody

Môžeme podávať napríklad s:

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Kyslou kapustou

Slaninkou + bravčové masť na osmaženie

Postup:

Do múky pridáme vajce, soľ a necelého pol litra vlažnej vody, aby vzniklo polotuhé –  ťahacie cesto. Zavaríme cez formu na halušky v osolenej vode (vodu osolíme o niečo viac, ako na zemiaky). Ako vyplávajú, hneď vyťahujeme. Dáme na ne kúsok masti, aby sa nezlepili. Potom si osmažíme slaninu alebo slaninu (alebo oboje) a pridáme na halušky. Kto chce s kapustou, tak kyslú kapustu len podusíme vo vriacej vode asi 10 min a zmiešame s haluškami a slaninkou.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Kvetka L.

Témy:


Pridajte svoj komentár