Najrýchlejšie a najchutnejšie predjedlo (nielen) pre návštevy: Saláma, syr, 2 lyžice kyslej smotany a pohostenie máte vybavené!

Občerstvenie za 10 minút (2 možnosti)

Potrebujeme:

Saláma alebo klobása – 200 g

Syr nastrúhaný- 200 g

Kôpor – 4 vetvičky

Vajce – 1 ks

Kyslá smotana – 2 polievkové lyžice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

Múka hladká- 60 g

Ďalej pre pečenú verziu:

Múka hladká – 100 g

Sóda – 1 lyžička

Na vyprážanú verziu:

Múka hladká- 60 g

Vajce – 1 ks

Rozdrvené kukuričné lupienky alebo strúhanka – 150 g

Olej na vyprážanie

Postup:

Salámu si nakrájame na kocky, pridáme nasekaný kôpor, syr a všetko preložíme do misky. Pridáme 1 vajíčko a 2 lyžice smotany. Nakoniec vmiešame aj múku a vymiešame jednotnú zmes.

Na dosku nasypeme 80-100 g múky a 1 lyžičku sódy alebo prášku do pečiva – premiešame.

K tejto múčnej zmesi pridáme ½ salámovo-syrovej zmesi a vymiesime cesto.

Takto pripravené cesto preložíme na plech vyložený papierom, roztlačíme na tvar placky a narežeme na 8 častí. Potrieme kyslou smotanou a dáme piecť. Pečieme pri teplote 250 stupňov 10 minút.

Zvyšné cesto pripravíme na panvici. Stačí zmes jednoducho rozdeliť na menšie časti (ako keď robíme karbonátky) a obaliť postupne v múke, vajíčku a cornflakes (alebo strúhanke).