plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najrýchlejší recept všetkých čias na čokoládovú tortu: BEZ vajec a nebesky chutná!

Z pár bežných ingrediencií vykúzlite hotový kulinársky klenot, za ktorý vám vaši najbližší budú ďakovať.

Pripravte si doma mimoriadne nenáročný krémový dezert s lahodnou čokoládovou polevou.

 

 

Z pár bežných ingrediencií vykúzlite hotový kulinársky klenot, za ktorý vám vaši najbližší budú ďakovať.

Jednoduchý a rýchly recept na lahodný čokoládový dezert z youtube kanála Ricette dolci.

Potrebujeme:

150 ml mlieka

120 ml slnečnicového oleja

100 g kryštálového cukru

 

 

2 PL horkého kakaa

10 g prášku do pečiva

125 g hladkej múky

 

 

Na krém:

200 ml sladenej smotany na šľahanie

80 g mliečnej čokolády

 

 

Na polevu:

100 g horkej čokolády

150 ml sladenej smotany na šľahanie

 

 

Postup:

Do misky nalejeme mlieko.

Pridáme olej.

Nasypeme cukor.

 

 

Ďalej pridáme kakao a metličkou dobre premiešame.

Nasypeme múku a prášok do pečiva.

Opäť dôkladne vymiešame.

 

 

Cesto nalejeme do formy (28 x 19 cm) vystlanej papierom na pečenie.

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 15-20 minút pri teplote 180°C.

 

 

Po upečení necháme cesto vychladnúť.

Do samostatnej misky nalejeme smotanu.

Mixérom vyšľaháme krém.

 

 

Do šľahačky nalejeme roztopenú čokoládu a prešľaháme.

Krém rovnomerne rozotrieme na cesto a zarovnáme.

Dezert vložíme na 20 minút do chladničky.

 

 

Do rajnice pridáme nalámanú čokoládu.

Nalejeme smotanu.

Na sporáku počas varenia miešame, kým sa neroztopí čokoláda.

 

 

Polevu odstavíme zo sporáku a miešame, kým nevychladne.

Potom vychladnutú polevu nalejeme na vrch dezertu a rovnomerne rozotrieme.

Dezert vložíme na 15 minút do chladničky a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: unsplash
Foto: unsplash
Foto: pexels

Najlepšie recepty na dnes