Najobľúbenejší zmiešaný koláč z krupice a jabĺk: Veľmi jednoduchá príprava a úplne fantastická chuť!

Tento koláčik milujem – ku kávičke, rannému kakau, alebo šálke čaju. V našej famílii ide o najobľúbenejší jablkový dezert. Cesto z krupice a kefíru je krásne jemné, nadýchané a opečené jablká v ňom dokonale vyniknú!

Potrebujeme:

3 jablká – nakrájané na mesiačiky

50 g masla

¼ šálky kr. cukru

Na cesto:

200 g krupice

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

150 g kr. cukru

2 vajcia

250 g kefíru

1 lyžičku jedlej sódy

20 g kakaa

Postup:

V miske zmiešame cukor, vajcia, kakao, kefír, sódu a krupicu. Necháme 20 minút odstáť, aby krupica nasala vlhkosť.

Jablká umyjeme . Netreba šúpať a nakrájame na mesiačiky. V miske rozpustíme maslo, pridáme plátky jabĺčok, cukor a na slabom plameni miešame niekoľko minút.

Pripravíme si formu srnčí chrbát a vystelieme ju alobalom. Do formy navrstvíme jabĺčka aj s maslom z panvice.

Nelejeme cesto a vložíme do rúry. Pečieme pri teplote 180 stupňov 25 minút. Necháme vychladnúť. Poprášime cukrom a môžeme si pochutnávať.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár