plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najobľúbenejší KOLÁČ v Taliansku: Recept za 10 minút s pár ingredienciami – odporúčam rovno zdvojnásobte dávku!

Výborný koláčik, ktorý si zamilujete.

Rýchla príprava, jemné cesto a chrumkavá posýpka spolu s ovocím tvorí dokonalé spojenie.

 

 

Koláčik môžete pripraviť s čerstvým alebo zaváraným ovocím, nám najviac zachutil s broskyňami.

Recept sme našli na kanále Ricette dolci.

Potrebujeme:

2 vajcia

100 g kr. Cukor

8 g vanilkového cukru

100 ml slnečnicového oleja

100 ml mlieka

200 g hladkej  múky

12 g prášku do pečiva

150 g broskýň v konzerve – môžete samozrejme použiť aj čerstvé ovocie

Ďalej:

50 g masla

50 g krupicový cukru

3 lyžice hladkej múky

Ďalej:

Forma 28 cm

Postup:

Do misky rozbijeme vajcia.

 

 

Pridáme cukor a vyšľaháme.

Pridáme tekuté prísady:

Najskôr vmiešame olej a následne mlieko.

 

 

Teraz do zmesi preosejeme hladkú múku s práškom s práškom do pečiva.

Vymiešame.

Podľa potreby môžeme pridať ešte trochu mlieka – v recepte bolo pridané ešte 20 ml mlieka.

 

 

Dôkladne premiešame.

Formu vyložíme papierom a navrstvíme do nej cesto.

Broskyne nakrájame na mesiačiky a zľahka vtlačíme do cesta.

 

 

Nakoniec si prirpavíme posýpku:

Maslo zmiešame s cukrom a múkou.

Rozmiešame vidličkou na drobivú zmes.

 

 

Tú rovnomerne nasypeme na vrch koláča.

Vložíme do vyhriatej rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 min.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes