Výborný koláčik, ktorý si zamilujete.
Rýchla príprava, jemné cesto a chrumkavá posýpka spolu s ovocím tvorí dokonalé spojenie.
Koláčik môžete pripraviť s čerstvým alebo zaváraným ovocím, nám najviac zachutil s broskyňami.
Recept sme našli na kanále Ricette dolci.
Potrebujeme:
2 vajcia
100 g kr. Cukor
8 g vanilkového cukru
100 ml slnečnicového oleja
100 ml mlieka
200 g hladkej múky
12 g prášku do pečiva
150 g broskýň v konzerve – môžete samozrejme použiť aj čerstvé ovocie
Ďalej:
50 g masla
50 g krupicový cukru
3 lyžice hladkej múky
Ďalej:
Forma 28 cm
Postup:
Do misky rozbijeme vajcia.
Pridáme cukor a vyšľaháme.
Pridáme tekuté prísady:
Najskôr vmiešame olej a následne mlieko.
Teraz do zmesi preosejeme hladkú múku s práškom s práškom do pečiva.
Vymiešame.
Podľa potreby môžeme pridať ešte trochu mlieka – v recepte bolo pridané ešte 20 ml mlieka.
Dôkladne premiešame.
Formu vyložíme papierom a navrstvíme do nej cesto.
Broskyne nakrájame na mesiačiky a zľahka vtlačíme do cesta.
Nakoniec si prirpavíme posýpku:
Maslo zmiešame s cukrom a múkou.
Rozmiešame vidličkou na drobivú zmes.
Tú rovnomerne nasypeme na vrch koláča.
Vložíme do vyhriatej rúry.
Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 40 min.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: