plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najobľúbenejší koláč v Taliansku: Jednoduchý, ľahký a mimoriadne chutný!

Piškóta je neskutočne vzdušná a vrstva pomarančového krému robí tento koláč naozaj jedinečným.

Doma túto pomarančovú lahôdku zbožňujeme aj kvôli tomu, že je veľmi chutná, aromatická a jemná.

 

 

Výnimočný recept na nadýchaný pomarančový koláč z youtube kanála Кухня для семьи с Людмилой!

Potrebujeme:

200 ml vriacej vody

45 g masla

kôru z 1/2 pomaranča

35 ml pomarančovej šťavy

4 vajcia

120 g práškového cukru

pár kvapiek citrónovej šťavy

120 g hladkej múky

7 g prášku do pečiva

25 g kukuričného škrobu

1/2 ČL soli

Na krém:

150 ml pomarančovej šťavy

1,5 ČL pomarančovej kôry

65 g kryštálového cukru

2 žĺtky

15 g škrobu

Postup:

Do menšej misky nalejeme vriacu vodu.

Vložíme pohár s maslom a počkáme, kým sa roztopí.

 

 

Do pohára s roztopeným maslom nastrúhame pomarančovú kôru.

Pridáme pomarančovú šťavu a lyžičkou premiešame.

 

 

Do hlbokej misky pridáme bielky a mixérom vyšľaháme.

Počas šľahania pridáme cukor.

 

 

Pridáme citrónovú šťavu a vyšľaháme.

Postupne po jednom pridávame žĺtky a prešľaháme.

 

 

Potom do zmesi cez sitko preosejeme múku s práškom do pečiva a škrobom.

Osolíme a špachtľou jemne premiešame.

 

 

V pohári s maslovou zmesou primiešame trochu vajíčkovej zmesi.

Postupne počas miešania nalievame zmes do misky s vyšľahanými vajíčkami.

 

 

Tortovú formu vymastíme olejom a na spodok položíme papier na pečenie.

Nalejeme cesto a zarovnáme.

 

 

Formu vložíme do predhriatej rúry.

Pečieme 35-40 minút pri teplote 180°C.

 

 

Do nádoby nalejeme pomarančovú šťavu.

Pridáme nastrúhanú pomarančovú kôru.

 

 

Pridáme cukor a premiešame.

Do rajnice pridáme žĺtky, škrob a metličkou vyšľaháme.

 

 

Cez sitko precedíme pomarančovú šťavu a zamiešame.

Zmes varíme za stáleho miešania metličkou do zhustnutia.

 

 

Misku s krémom prekryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Vychladnuté cesto prekrojíme vodorovne na polovicu.

 

 

Cesto potrieme krémom a prekryjeme druhým plátom cesta.

Vrch posypeme cukrom a môžeme servírovať.

 

 

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

Foto: unsplash
Foto: pixabay
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: unsplash

Najlepšie recepty na dnes