plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najobľúbenejší dezert v Taliansku: 15-minútový recept s banánmi a kávou!

Vynikajúci taliansky dezert bez pečenia!

Pripravte si doma legendárnu tortu s pudingovým krémom, ktorú si v momente zamilujete.

 

 

Doma túto neodolateľnú delikatesu pripravujem pomerne často, keďže si ju deti obľúbili.

Dokonalý recept na okúzľujúcu krémovú tortu  z youtube kanála Cookrate – Cakes.

Potrebujeme:

3 banány

30 g instantnej kávy

2 vajcia

300 ml mlieka

40 g kryštálového cukru

 

 

10 g prášku do pečiva

250 g hladkej múky

Na krém:

200 g masla

40 g pudingového prášku s vanilkovou príchuťou

500 ml vody

40 g kryštálového cukru

Na nápoj:

100 ml mlieka

70 ml smotany na šľahanie

10 g vanilkového cukru

10 g instantnej kávy

10 g kryštálového cukru

100 ml horúcej vody

Postup:

Banány ošúpeme a nakrájame na kolieska a vložíme do misky.

Pridáme instantnú kávu.

 

 

Potom pridáme vajcia.

Rozšľaháme pomocou tyčového mixéra.

Do zmesi nalejeme mlieko. Nasypeme cukor.

Pridáme prášok do pečiva. Metličkou vymiešame.

 

 

Potom pridáme múku a premiešame.

Na panvici rozohrejeme olej.

Pomocou naberačky nanesieme cesto na panvicu, prikryjeme a smažíme 5 minút.

 

 

Po uplynutí doby otočíme cesto, prikryjeme a smažíme ďalších 5 minút.

Do samostatnej misky pridáme zmäknuté maslo.

Mixérom vyšľaháme hladký krém.

 

 

Do rajnice na sporáku nasypeme puding.

Nalejeme vodu.

Pridáme cukor, metličkou miešame, kým puding nezhustne.

 

 

Puding zložíme zo sporáku a necháme 30 minút vychladnúť.

Potom pridáme puding do misky s rozšľahaným maslom a mixérom vyšľaháme.

Krém natrieme na palacinku a prekryjeme ďalšou palacinkou.

 

 

Tento proces opakujeme, kým neminieme všetky palacinky.

Nakoniec krém rozotrieme po celej ploche dezertu.

Potom vložíme tortu na hodinu do chladničky.

 

 

Do nádoby nalejeme mlieko a smotanu.

Pridáme vanilkový cukor.

Do šálky pridáme kávu a cukor.

 

 

Zalejeme horúcou vodou a miešame, kým sa káva a cukor nerozpustí.

Kávu nalejeme do nádoby s mliekom a šľahačkou.

Mixérom vyšľaháme a prelejeme do pohára.

Vrch torty ozdobíme želatínovými cukríkmi a spolu s nápojom môžeme servírovať.

Prajeme vám dobrú chuť!

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes