Jahodový koláč s pudingovo-tvarohovou náplňou: Keď je sezóna jahôd v plnom prúde, pečie sa každý deň!

Výborný recept na sviežu jahodovú tortu, na ktorej si pochutná celá rodina.

Potrebujeme:

Cesto

150 g Hery

80 g práškového cukru

1 vajce

220 g hladkej múky

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Plnka

600 ml mlieka

200 g krupicového cukru

2 sáčky pudingu ľubovoľné príchute (ja zvolila pistáciový)

250 g mäkkého tvarohu

(Zdobenie) 250 g jahôd

1 sáčok číreho tortového želé

Postup:

Tuk nakrájame na malé kúsky, pridáme cukor, vajce a preosiatu múku s kypriacim práškom. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky odležať.

Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vykrojíme z neho koleso s priemerom tortovej formy (26 cm). Vyložíme ním dno formy.

Zvyšné cesto rozvaľkáme na pruh široký asi 3 cm a vyložíme ním okraj formy. Cesto je možné do formy ale aj vmačkat a okraje vytvoriť dlaňami.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý zmiešame s tvarohom. (Ja varím puding v mikrovlnke, tam sa mi nikdy neprichytí a nepripáli).

Ešte teplú náplň nalejeme na cesto.

Múčnik vložíme do rúry a pečieme ho pri 180 ° C asi 30 minút.

Koláč necháme vo forme úplne vychladnúť a potom povrch poukladáme plátky očistených jahôd.

Potrieme je tortovým želé, pripraveným podľa návodu na obale. Koláč dáme do chladničky stuhnúť (najmenej na dve hodiny, najlepšie do druhého dňa).