Výborný recept na sviežu jahodovú tortu, na ktorej si pochutná celá rodina.
Potrebujeme:
Cesto
150 g Hery
80 g práškového cukru
1 vajce
220 g hladkej múky
1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
Plnka
600 ml mlieka
200 g krupicového cukru
2 sáčky pudingu ľubovoľné príchute (ja zvolila pistáciový)
250 g mäkkého tvarohu
(Zdobenie) 250 g jahôd
1 sáčok číreho tortového želé
Postup:
Tuk nakrájame na malé kúsky, pridáme cukor, vajce a preosiatu múku s kypriacim práškom. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky odležať.
Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vykrojíme z neho koleso s priemerom tortovej formy (26 cm). Vyložíme ním dno formy.
Zvyšné cesto rozvaľkáme na pruh široký asi 3 cm a vyložíme ním okraj formy. Cesto je možné do formy ale aj vmačkat a okraje vytvoriť dlaňami.
Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý zmiešame s tvarohom. (Ja varím puding v mikrovlnke, tam sa mi nikdy neprichytí a nepripáli).
Ešte teplú náplň nalejeme na cesto.
Múčnik vložíme do rúry a pečieme ho pri 180 ° C asi 30 minút.
Koláč necháme vo forme úplne vychladnúť a potom povrch poukladáme plátky očistených jahôd.
Potrieme je tortovým želé, pripraveným podľa návodu na obale. Koláč dáme do chladničky stuhnúť (najmenej na dve hodiny, najlepšie do druhého dňa).