plny-hrniec_transparent_negativ.png

Jahodový koláč s pudingovo-tvarohovou náplňou: Keď je sezóna jahôd v plnom prúde, pečie sa každý deň!

Výborný recept na sviežu jahodovú tortu, na ktorej si pochutná celá rodina.

Potrebujeme:

Cesto

150 g Hery

80 g práškového cukru

1 vajce

220 g hladkej múky

1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva

Plnka

600 ml mlieka

200 g krupicového cukru

2 sáčky pudingu ľubovoľné príchute (ja zvolila pistáciový)

250 g mäkkého tvarohu

(Zdobenie) 250 g jahôd

1 sáčok číreho tortového želé

Postup:

Tuk nakrájame na malé kúsky, pridáme cukor, vajce a preosiatu múku s kypriacim práškom. Všetko spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do fólie a uložíme na 30 minút do chladničky odležať.

Potom cesto rozvaľkáme na plát hrubý asi 5 mm a vykrojíme z neho koleso s priemerom tortovej formy (26 cm). Vyložíme ním dno formy.

Zvyšné cesto rozvaľkáme na pruh široký asi 3 cm a vyložíme ním okraj formy. Cesto je možné do formy ale aj vmačkat a okraje vytvoriť dlaňami.

Z mlieka, cukru a pudingového prášku uvaríme hustý krém, ktorý zmiešame s tvarohom. (Ja varím puding v mikrovlnke, tam sa mi nikdy neprichytí a nepripáli).

Ešte teplú náplň nalejeme na cesto.

Múčnik vložíme do rúry a pečieme ho pri 180 ° C asi 30 minút.

Koláč necháme vo forme úplne vychladnúť a potom povrch poukladáme plátky očistených jahôd.

Potrieme je tortovým želé, pripraveným podľa návodu na obale. Koláč dáme do chladničky stuhnúť (najmenej na dve hodiny, najlepšie do druhého dňa).

Najlepšie recepty na dnes