plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie placky, aké ste kedy jedli: Plnená delikatesa, ktorá vás dokonale zasýti, obľúbi si ich celá rodina!

Pripravte svojim deťom nezabudnuteľné raňajky, ktoré si budú pýtať minimálne každý druhý deň v týždni.

Fantastické plnené placky sa u vás doma stanú legendárnymi.

 

 

Vynikajúci recept z youtube na úchvatné plnené placky zemiakovou zmesou.

Potrebujeme:

Na cesto:

420 g hladkej múky (3,5 šálky)

8 g soli (1 ČL)

300 ml vody (1,5 pohára)

10 ml rastlinného oleja (2 PL)

Na plnku:

3 zemiaky

8 g soli (1 ČL)

2 cibule

10 ml rastlinného oleja (2 PL)

5 feferónok

1 lyžičku sušenej mäty

1 lyžičku čierneho korenia

1 lyžičku tymianu

petržlenovú vňať

1 misku paradajkovej omáčky

200 g čedaru

Postup:

Nakrájané zemiaky vložíme do misy, položíme na sporák, pridáme soľ, vodu, prekryjeme pokrievkou a varíme, kým zemiaky nezmäknú.

Do väčšej misy pridáme múku, soľ, zamiešame a otvoríme stred.

 

 

Do stredu nalejeme vodu, špachtľou premiešame, kým nevznikne cesto.

Potom pridáme olej a cesto miesime niekoľko minút rukami.

 

 

Cesto v miske prekryjeme fóliou a necháme 10 minút odstáť.

Zmäknuté zemiaky odstavíme z ohňa.

Na väčšie kusy nakrájanú cibuľu dáme na panvicu, pridáme olej a varíme, kým nezružovie.

 

 

Uvarené zemiaky roztlačíme v mise vidličkou, pridáme opečenú cibuľu a zamiešame.

Potom do zmesi pridáme nalámané feferóny. (Ak nemáte radi pikantné, môžete feferóny vynechať).

 

 

Ďalej pridáme mätu, čierne korenie, tymian, nasekanú petržlenovú vňať a všetko dobre premiešame.

Cesto rukami rozvaľkáme na pomúčenej podložke a nakrájame na malé kúsky (ideálne cca 14 ks).

 

 

Z cesta ručne ušúľame guľky. Z každej guľky vyvaľkáme cesto do veľkosti malého taniera.

Na oheň pripravíme panvicu, rozohrejeme a každú placku necháme piecť 30 sekúnd z každej strany.

 

 

Placku potrieme paradajkovou omáčkou, pridáme čedar, zemiakovú zmes, znovu dáme čedar a placku prehneme.

Na naolejovanú panvicu dáme placku, pečieme z oboch strán dohneda a keď zmes vnútri zožltne, tak ju môžeme vybrať z panvice.

Plnené placky môžeme servírovať.

Dobrú chuť!

Video návod:

 

 

 

Foto: pexels
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes