Špeciálne zavárané jahody z babičkinej špajze – žiadna chémia a chuť miliónová: Na 24 pohárov len 700 g cukru!

Jahody zaváram len takto a veľmi sa mi osvedčilo. Mám tak zavárané jahody aj jahodový sirup z jednej dávky. 

Jahody zaváram len takto a veľmi sa mi osvedčilo. Mám tak zavárané jahody aj jahodový sirup z jednej dávky.

Potrebujeme:

5 kg jahody

1 l voda

700 g cukor

Potrebujeme:

Čerstvé a jahody odstopkujeme, opláchneme vodou, necháme odkvapkať na sitku a preložíme do hrnca.

Z vody a cukru uvaríme cukrový roztok, nalejeme na jahody a zohrejeme na 90 °C. Takto pripravené jahody necháme jeden deň odpočívať na studenom mieste. Jahody sa napijú roztokom a pustia šťavu.

Ďalší deň poukladáme jahody do čistých zaváracích pohárov, zalejeme cukrovým roztokom, uzavrieme a sterilizujeme 15 min pri teplote 80 °C. Po naplnení pohárov vám môže zvýšiť jahodový nálev. Chutí krásne po jahodách, ja ho zaváram a používam ako jahodový sirup.

Dnes najobľúbenejšie