plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto kuracie stehienka nemajú páru: Mäsko je veľmi chutné, jemné a šťavnaté!

Kuracie mäsko môže byť pripravené na mnoho spôsobov a dnes máme pre vás skvelý tip z youtube, vďaka ktorému budú stehienka, aj ostatné časti kuracieho mäsa vždy jemné a šťavnaté!

Kuracie mäsko môže byť pripravené na mnoho spôsobov a dnes máme pre vás skvelý tip z youtube, vďaka ktorému budú stehienka, aj ostatné časti kuracieho mäsa vždy jemné a šťavnaté!

 

Potrebujeme:

1 kg kuracích stehienok

200 ml mlieka

200 ml vody

2 vajcia

1 PL hladkej múky

soľ

čierne mleté korenie

feferónku (pálivé korenie)

Postup:

Kuracie stehienka dobre umyjeme a osušíme papierovým utierkami.

Zoberieme si hlbší hrniec, uložíme doňho stehná.

Zalejeme ich mliekom, aj vodou.

Ochutíme soľou a korením.

Dusíme prikryté na miernom ohni asi 20 minút.

Múku zmiešame so soľou, korením a feferónkou.

Vajcia si rozšľaháme vidličkou.

Kuracie stehná po 20 minútach vyberieme.

Ponoríme do vaječnej hmoty, potom do múky.

Vysmažíme na rozpálenom oleji do zlatista.

Podávame s obľúbenou prílohou a omáčkou.

Týmto spôsobom môžete pripraviť rôzne časti kuracieho mäsa a zaručene ostane šťavnaté a jemné.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes