Kuracie mäsko môže byť pripravené na mnoho spôsobov.
Dnes máme pre vás skvelý tip z youtube, vďaka ktorému budú stehienka, aj ostatné časti kuracieho mäsa vždy jemné a šťavnaté!
Ak neviete, čo pripraviť na dnešný obed, tento recept sa vám bude hodiť.
Potrebujeme:
1 kg kuracích stehienok
200 ml mlieka
200 ml vody
2 vajcia
1 PL hladkej múky
soľ
čierne mleté korenie
feferónku (pálivé korenie)
Príloha:
Zemiaky
Grilovaná zelenina
Čerstvý zeleninový šalát
Postup:
Kuracie stehienka dobre umyjeme.
Osušíme papierovým utierkami.
Zoberieme si hlbší hrniec.
Uložíme doňho stehná.
Zalejeme ich mliekom, aj vodou.
Ochutíme soľou a korením.
Dusíme prikryté na miernom ohni asi 20 minút.
Múku zmiešame so soľou, korením a feferónkou.
Vajcia si rozšľaháme vidličkou.
Kuracie stehná po 20 minútach vyberieme.
Ponoríme do vaječnej hmoty, potom do múky.
Vysmažíme na rozpálenom oleji do zlatista.
Podávame s obľúbenou prílohou a omáčkou.
Týmto spôsobom môžete pripraviť rôzne časti kuracieho mäsa.
Zaručene ostane šťavnaté a jemné.
Podávame s prílohou podľa chuti a zeleninovým šalátom.
Prajeme vám dobrú chuť! :-)
Video návod: