plny-hrniec_transparent_negativ.png

Tieto kuracie stehienka nemajú páru: Mäsko je veľmi chutné, jemné a šťavnaté!

Kuracie mäsko môže byť pripravené na mnoho spôsobov a dnes máme pre vás skvelý tip z youtube, vďaka ktorému budú stehienka, aj ostatné časti kuracieho mäsa vždy jemné a šťavnaté!

Kuracie mäsko môže byť pripravené na mnoho spôsobov.

Dnes máme pre vás skvelý tip z youtube, vďaka ktorému budú stehienka, aj ostatné časti kuracieho mäsa vždy jemné a šťavnaté!

 

 

Ak neviete, čo pripraviť na dnešný obed, tento recept sa vám bude hodiť.

Potrebujeme:

1 kg kuracích stehienok

200 ml mlieka

200 ml vody

2 vajcia

1 PL hladkej múky

soľ

čierne mleté korenie

feferónku (pálivé korenie)

Príloha:

Zemiaky

Grilovaná zelenina

Čerstvý zeleninový šalát

Postup:

 

 

Kuracie stehienka dobre umyjeme.

Osušíme papierovým utierkami.

 

 

Zoberieme si hlbší hrniec.

Uložíme doňho stehná.

 

 

Zalejeme ich mliekom, aj vodou.

Ochutíme soľou a korením.

 

 

Dusíme prikryté na miernom ohni asi 20 minút.

Múku zmiešame so soľou, korením a feferónkou.

 

 

Vajcia si rozšľaháme vidličkou.

 

 

Kuracie stehná po 20 minútach vyberieme.

Ponoríme do vaječnej hmoty, potom do múky.

Vysmažíme na rozpálenom oleji do zlatista.

 

 

Podávame s obľúbenou prílohou a omáčkou.

Týmto spôsobom môžete pripraviť rôzne časti kuracieho mäsa.

Zaručene ostane šťavnaté a jemné.

 

 

Podávame s prílohou podľa chuti a zeleninovým šalátom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Video návod:

 

 

Foto: pixabay
Foto: pixabay
Foto: tjn
Foto: tjn
Foto: pixabay

Najlepšie recepty na dnes