plny-hrniec_transparent_negativ.png

Najlepšie tvarohové dezerty: Tá tvarohová bábovka je úplne TOP!

Tvarohové dezerty ako z cukrárne si teraz pripravíte aj sami doma. Chutia fantasticky a už len pri pohľade na ne sa vám zbiehajú slinky. Vybrali sme pre vás tie najlepšie, tak určite ochutnajte! :)

Tvarohové dezerty ako z cukrárne si teraz pripravíte aj sami doma. Chutia fantasticky a už len pri pohľade na ne sa vám zbiehajú slinky. Vybrali sme pre vás tie najlepšie, tak určite ochutnajte! :)

Tvarohová bábovka

Potrebujeme:

3 vajcia

300 g polohrubej múky

150 g kryštálového cukru

60 ml oleja

1 prášok do pečiva

2 PL kakaa

100 ml mlieka

Na tvarohovú plnku:

500 g mäkkého tvarohu

1 žĺtok

1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding

150 ml mlieka

4 PL práškového cukru

Postup:

Cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, následne pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. Potom si pripravíme tvarohovú náplň. Zmiešame tvaroh so žĺtkom, cukrom, vanilkovým cukrom, pudingom a mliekom.

Dobre vymiešame, aby nevznikli hrudky. Formu na bábovku si vytrieme olejom a vysypeme hrubou múkou.

Vlejeme časť cesta a na to vrstvu tvarohovej plnky. Znovu vlejeme cesto a potom opäť tvaroh. Posledná vrstva bude z cesta. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov.

Po cca 40 minutách vyskúšame špajľou, či je bábovka hotová a prípadne dopečieme podľa potreby.

Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.

Tvarohovo-banánové guličky

Potrebujeme:

110 g čokolády

200 g tvarohu v kocke

2 pláty tortových oplátok

60 g masla

1 a ½ banánu

Med podľa chuti

Postup:

V mixéri rozmixujeme oplátky. Tvaroh rozmiešame vidličkou a pridáme doň drť z tortových oplátok. Dôkladne premiešame.

90 g čokolády rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli a pridáme do tvarohovej zmesi. Podľa chuti môžeme odsladiť medom alebo cukrom.

Z cesta odoberáme menšie časti, z ktorých vyformujeme malé placky. Do stredu každého kúsku uložíme koliesko banánu a následne zabalíme a vyformujeme guľôčku.

Guľôčky vložíme do na 20 minút do chladničky a potom ozdobíme zvyšnou strúhanou čokoládou.

Zemiakový tvaroháč

Potrebujeme:

800 g jemného tvarohu

350 g krupicového cukru

150 g masla

6 vajec

3 varené zemiaky

1 balenie vanilkového cukru

kôra z jendého pomaranča

Postup:

Tvaroh vyšľahajte mixérom spolu s vanilkovým cukrom a zemiakmi, kým nebude hmota hladká.

Pridajte maslo, cukor, vaječné žĺtky a znova vyšľahajte.

Pridajte pomarančovú kôru a vyšľahaný sneh z bielok. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút. Pred podávaním nechajte vychladiť v chladničke asi 5 hodín. Dobrú chuť!

Tvarohový koláč s ovocím

Potrebujeme:

500 g tvarohu

3 vajcia

120 g krupicového cukru

kôru z jedného citróna

1 PL kukuričného škrobu

175 g masla

1 balenie vanilkového cukru

ovocie podľa chuti

Postup:

Tvaroh vyšľahajte s vajciami, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte citrónovú kôru, škrob a znovu vyšľahajte.

Vylejte do formy na pečenie, naukladajte ovocie a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu asi 50 minút. Nechajte vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Úžasne rýchly tvaroháčik z hrnčeka

Potrebujeme:

2 hrnčeky hl. múky

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 prášok do pečiva

NÁPLŇ:

Článok pokračuje na druhej strane

Najlepšie recepty na dnes