Najlepšie tvarohové dezerty: Tá tvarohová bábovka je úplne TOP!

Tvarohové dezerty ako z cukrárne si teraz pripravíte aj sami doma. Chutia fantasticky a už len pri pohľade na ne sa vám zbiehajú slinky. Vybrali sme pre vás tie najlepšie, tak určite ochutnajte! :)

Tvarohová bábovka

Potrebujeme:

3 vajcia

300 g polohrubej múky

150 g kryštálového cukru

60 ml oleja

Najlepšie nápady na váš e-mail

Nechajte sa inšpirovať! Každý deň vám pošleme súhrn najlepších nápadov priamo na váš e-mail.

1 prášok do pečiva

2 PL kakaa

100 ml mlieka

Na tvarohovú plnku:

500 g mäkkého tvarohu

1 žĺtok

1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding

150 ml mlieka

4 PL práškového cukru

Postup:

Cesto si pripravíme tak, že vyšľaháme vajcia s cukrom do peny, následne pridáme všetky ostatné suroviny a dobre premiešame. Potom si pripravíme tvarohovú náplň. Zmiešame tvaroh so žĺtkom, cukrom, vanilkovým cukrom, pudingom a mliekom. Dobre vymiešame, aby nevznikli hrudky. Formu na bábovku si vytrieme olejom a vysypeme hrubou múkou. Vlejeme časť cesta a na to vrstvu tvarohovej plnky. Znovu vlejeme cesto a potom opäť tvaroh. Posledná vrstva bude z cesta. Dáme piecť do predhriatej rúry na 180 stupňov. Po cca 40 minutách vyskúšame špajľou, či je bábovka hotová a prípadne dopečieme podľa potreby. Nechajte vychladnúť, posypte práškovým cukrom a podávajte.

Tvarohovo-banánové guličky

Potrebujeme:

110 g čokolády

200 g tvarohu v kocke

2 pláty tortových oplátok

60 g masla

1 a ½ banánu

Med podľa chuti

Postup:

V mixéri rozmixujeme oplátky. Tvaroh rozmiešame vidličkou a pridáme doň drť z tortových oplátok. Dôkladne premiešame.

90 g čokolády rozpustíme s maslom vo vodnom kúpeli a pridáme do tvarohovej zmesi. Podľa chuti môžeme odsladiť medom alebo cukrom.

Z cesta odoberáme menšie časti, z ktorých vyformujeme malé placky. Do stredu každého kúsku uložíme koliesko banánu a následne zabalíme a vyformujeme guľôčku.

Guľôčky vložíme do na 20 minút do chladničky a potom ozdobíme zvyšnou strúhanou čokoládou.

Zemiakový tvaroháč

Potrebujeme:

800 g jemného tvarohu

350 g krupicového cukru

150 g masla

6 vajec

3 varené zemiaky

1 balenie vanilkového cukru

kôra z jendého pomaranča

Postup:

Tvaroh vyšľahajte mixérom spolu s vanilkovým cukrom a zemiakmi, kým nebude hmota hladká. Pridajte maslo, cukor, vaječné žĺtky a znova vyšľahajte. Pridajte pomarančovú kôru a vyšľahaný sneh z bielok. Pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov asi 40 minút. Pred podávaním nechajte vychladiť v chladničke asi 5 hodín. Dobrú chuť!

Tvarohový koláč s ovocím

Potrebujeme:

500 g tvarohu

3 vajcia

120 g krupicového cukru

kôru z jedného citróna

1 PL kukuričného škrobu

175 g masla

1 balenie vanilkového cukru

ovocie podľa chuti

Postup:

Tvaroh vyšľahajte s vajciami, cukrom a vanilkovým cukrom. Pridajte citrónovú kôru, škrob a znovu vyšľahajte. Vylejte do formy na pečenie, naukladajte ovocie a pečte v predhriatej rúre na 180 stupňov po dobu asi 50 minút. Nechajte vychladnúť a podávajte. Dobrú chuť!

Úžasne rýchly tvaroháčik z hrnčeka

Potrebujeme:

2 hrnčeky hl. múky

1 hrnček kr. cukru

1 hrnček mlieka

1/2 hrnčeka oleja

2 vajcia

1 prášok do pečiva

NÁPLŇ:

2 tvarohy

1 hrnček cukru

1 vanilkový cukor

1 vanilkový puding (prášok)

2 vajcia

1/2 hrnčeka mlieka

Postup:

Na cesto vyšľaháme vajcia s cukrom, postupne  pridáme olej, mlieko, a múku zmiešanú s práškom do pečiva. Polovicu cesta nalejeme na plech a prelejeme tvarohovou náplňou (na náplň len vymiešame dohladka tvaroh, cukor a vajcia). Lyžičkou navrstvíme lekvár – hrudku vedľa hrudky. Potom nalejeme druhú polovicu cesta a pečieme vo vyhriatej rúre.

Tvarohovo-kokosové guličky

Potrebujeme:

250 g tvarohu

100-150 g strúhaného kokosu

2 lyžice medu (alebo podľa chuti)

Kakao na obaľovanie

Postup:

V miske zmiešame tvaroh s kokososm a medom – ak je tvaroh príliš riedky môžeme pridať viac kokosu.

Rukami formujeme z cesta guľôčky (veľkosti vlašského orecha), ktoré obaľujeme v kakau.

Hotové guľôčky preložíme na plytký tanier a uložíme na 20-30 do chladničky stuhnúť.

Servírujeme v papierových košíčkoch.

Tvarohovo-jablkový zázrak

Potrebujeme:

2 vajcia

150 g kr. cukru

250 g tvarohu

Jedno stredne veľké jablko

100 ml oleja

1 bal. vanilkového pudingu

200 g hladkej múky

1 lyžička jedlej sódy

Malý téglik kyslej smotany – cca 150 g

Postup:

Tvaroh roztlačíme vidličkou s cukrom, pridáme vajcia, pudingový prášok a zmiešame. Pridáme strúhané jablko, olej, múku a sódu. Nakoniec pridáme aj kyslú smotanu. Navrstvíme na plech (32×22 cm) vystlaný papierom na pečenie a vložíme do rúry.

Pečieme pri teplote 180 stupňov – ja som rúru ani nenechala predhrievať. Pečieme 30-35 minút, potom necháme trošku vychladnúť a podávame nakrájané na kocky, posypané práškovým cukrom.

Nemecký tvarohový koláč s hrozienkami

Potrebujeme (na 10 porcií):

200 g hladkej múky
125 g masla
75 g krupicového cukru
štipka soli
1 vajce

Náplň:

250 g tučného tvarohu v pozlátku (kocka)
500 g tučného tvarohu vo vaničke
100 g kyslej smotany
150 g krupicového cukru
strúhaná kôra z 1 biocitronu
1 lyžica vanilkového cukru (najlepšie s pravou vanilkou)
3 žĺtky
20 ml tuzemáku (rumu)
100 g hrozienok, prepláchnutých
1 lyžica kukuričného škrobu
3 bielky
štipka soli

Postup:

Na pečenie môžeme použiť menší hranatý plech, alebo formu na pečenie torty.

Múku, maslo, cukor, soľ a vajcia rýchlo spracujte ručne alebo v robote. Z cesta vyvaľkáme plát a vyložíme ním tortovú formu tak, aby okraj bol cca 4 cm vysoký. Dáme  odležať do chladu.

Rúru predhrejte na 175 ° C. Kyslú smotanu, cukor, žĺtky, citrónovú kôru, vanilkový cukor a rum zmiešame s oboma tvarohmi.

Hrozienka zmiešajte so škrobom a pridajte do tvarohu. Bielky vyšľaháme so soľou na tuhý sneh. Najskôr zamiešajte 4 lyžice snehu do tvarohu, potom zvyšok. Tvarohovú náplň rozotrite na cesto a pečte cca 1 hodinu.

Krehučký koláč „broskyňová perinka“

Potrebujeme:

2,5 šálky hladkej múky

250 g masla

200 g ochuteného vanilkového tvarohu (ja som použila tvarohový dezert vanilka Pilos)

2/3 šálky práškového cukru

2 lyžičky vanilkovej arómy (alebo 2 bal. vanilkového cukru)

1 lyžičku prášku do pečiva

Na krém:

2 bal. vanilkového pudingu

3 šálky mlieka

4 lyžice cukru

Broskyne z konzervy

Postup:

Všetky prísady na cesto zmiešame, ak je príliš lepivé, pridáme viac múky.

Cesto rozdelíme na polovicu, jednu zabalíme do fólie a vložíme do chladničky. Druhú na pomúčenej doske rozvaľkáme na tenký plát a vložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesto môžeme doupravovať priamo na plechu).

Cesto popicháme vidličkou a upečeueme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov po dobu 10-12 minút. Z mlieka, puding. práškov a cukru uvaríme hustý puding. Na upečené cesto navrstvíme puding a na puding uložíme polovice scedených broskýň.

Druhú polovicu cesta vyberieme z chladničky, rozvaľkáme natenko a opatrne uložíme na broskyne a uhladíme tak, aby cesto pekne kopírovalo povrch ovocia. Potom vložíme do vyhriatej rúry a pri teplote 190 stupňov pečieme ešte 40 minút. Nakoniec posypeme práškovým cukrom a keď vychladne, môžeme podávať!

Tvarohovo-čokoládový koláč „Mramor“

Potrebujeme:

1 vajce

1 šálku kryštálového cukru

½ bal. vanilkového cukru

1 šálku kefíru

2 šálky polohrubej múky

2 lyžice kakaa

2/3 šálky rastlinného oleja

Tvarohový krém:

250 g jemného tvarohu

1 vajce

2 lyžice kryštálového cukru

½ bal. vanilkového cukru

1 lyžicu zemiakového škrobu

Postup:

Najskôr si pripravíme kakaové cesto. Vajce vyšľaháme s oboma druhmi cukru. Do hmoty pridáme kefír a postupne aj múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakao. Do hmoty postupne vmiešame olej. Vymiešame jednotné cesto.

cake 2

Na tvarohový krém zmiešame všetky prísady a vymiešame hladký krém bez hrudiek.

cake

Formu na pečenie s priemerom 25 cm vymastíme trochou masla. Do formy navrstvíme kakaové cesto. Na cesto pomocou lyžice nepravideľne navrstvíme tvarohový krém a nakoniec nožom, vidličkou alebo lyžicou prechádzame po povrchu tak, aby sme vytvorili mramorovú štruktúru.

cake 1

Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 180 stupňov približne 40 minút.

shokoladnyy-pirog2

Nekysnuté tvarohové koláčiky z 3 prísad

Nekysnuté koláčiky z 3 prísad: Ak v chladničke nájdete kocku tvarohu, pustite sa do nich, sú fantastické!

Potrebujeme:

250 g Hery

250 g tvarohu v kocke

250 g hladkej múky

Postup:

Všetky prísady zmiešame v miske a rozvaľkáme na tenší plát. Z cesta vykrojíme štvorčeky a tie naplníme čímkoľvek, čo máte poruke – džem, čokoláda, tvaroh. Zavinieme ako klasické šatôčky a potrieme vajíčkom. Vložíme do vyhrietej rúry a pečieme pri teplote 160 stupňov, kým nie sú zlatisté. Koláčiky môžeme len posypať cukrom, alebo potrieť rozpusteným maslom s pár kvapkami rumu. Sú výborné!

Zmiešaný tvarohový koláč

Miešaný tvaroháčik: Najjemnejší tvarohový koláčik s úplne jednoduchou prípravou!

Potrebujeme:

350 g kr. cukru

4 vajcia

250 g masla alebo margarínu

1 bal. vanilkového cukru

450 g hladkej múky

1 prášku do pečiva

200 ml mlieka

Náplň:

500 g jemného tvarohu

Citrónovú kôru z jedného citrónu

1 bal. vanilkového cukru

Med podľa chuti

Na vrch:

Práškový cukor

Postup:

Cukor ušľaháme s vajíčkami do peny. Pridáme zmäknuté maslo, vanilkový cukor a 200 ml mlieka. Postupne pridávame aj prášok do pečiva a múku. Vymiešame jednotné cesto a ½ navrstvíme na plech vystlaný papierom na pečenie s rozmermi 25 x 35 cm.

Tvaroh vymiešame s medom, citrónovou kôrou a vanilkovým cukrom. Krém navrstvíme na plech, prikryjeme zvyšným cestom, uhladíme a vložíme do vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 120 stupňov, kým koláčik nie je na povrchu zlatistý.

Necháme vychladnúť a posypeme práškovým cukrom.

Fantastický tvarohový závin

Recept na tento tvarohový závin je náš rodinný poklad: Je z magického cesta, ktoré vám narastie priamo pred očami!

Potrebujeme:

1 vajce

150 g masla alebo iného tuku

75 g práškového cukru

Soľ

¼ l mlieka

600 g polohrubej múky

40 g droždia

Náplň:

2 vaničky tvarohu

Kryštálový cukor

1 vajce

Olej na vymastenie plechu

Postup:

Do vandlíka si nasypeme múku, do stredu urobíme jamku a nalejeme do neje teplé mlieko, cukor a rozdrobené droždie. Necháme nabobtnať a, pridáme vajce, soľ a rozpustené maslo. Všetko zamiešame vareškou. Cesto je pripravené vtedy, keď sa prestane lepiť na varešku. Ak sa vám cesto zdá príliš lepivé, jednoducho pridáme trochu múky.

Na náplň stačí zmiešať všetky prísady. Cesto preložíme na pomúčenú dosku, rozdelíme na dva bochníky, rozvaľkáme a naplníme náplňou. Môžeme jednoducho zavinúť, alebo zvoliť prekladaný tvar (konce cesta si narežeme a prekladáme cez náplň. Dôležité je okraje cesta zahnúť tak, aby náplň nevytiekla. Záviny preložíme na vymastený, alebo papierom vyložený plech (necháme odležať, kým sa nezohreje rúra), potom potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov, kým závin nie je na povrchu zlatistý.

Tvarohové ružičky hotové za 20 minút

Tvarohové mini-ružičky s báječnou chuťou a úplne jednoduchou prípravou: Stačí vám 20 minút!

Potrebujeme:

400-450 g hladkej múky – uvidíte podľa konzistencie cesta

250 g tvarohu

100 g masla alebo margarínu

1 šálku kryštálového cukru (prípadne viac podľa chuti)

½ lyžičky jedlej sódy

1 bal. vanilkového cukru

2 žĺtky

Štipku soli

Postup:

Žĺtky vymiešame so zmäknutým maslom, soľou, tvarohom, cukrom a vanilkovým cukrom.

Nakoniec vmiešame aj múku s jedlou sódou. Vypracujeme cesto, ktoré je jednotné a nelepí sa. S múkou pracujeme podľa potreby, pridávame tak, aby cesto nelepilo.

Cesto preložíme na pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrúbku asi 3 mm. Pohárom z cesta vykrajujeme kruhy, ktoré naskladáme na seba (asi 3 ks) a zrolujeme tak, aby kruhy pripomínali lupene ruže. Potom každý valček prekrojíme na polovicu a okraje ešte trochu zahneme a uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 130-150 stupňov, asi 20 minút, alebo kým ružičky nie sú na povrchu zlatisté.

Najjemnejší tvarohový dezert pod slnkom

Ak doma nájdete 4 vajcia a vaničku tvarohu, určite ho vyskúšajte: Najjemnejší tvarohový koláč pod slnkom!

Potrebujeme:

Cesto:

4 vajcia

120 g kr .cukru

120 g hladkej múky

Štipku soli

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

Na krém:

250 g tvarohu

250 g smotany na šľahanie

Práškový cukor podľa chuti

1 bal. vanilkového cukru

Postup:

Vajcia ušľaháme s cukrom do peny, postupdo zmesi všľaháme aj ostatné sypké prísady a vymiešame jednotné cesto.

Pripravíme si plech s rozmermi 20×30 cm, vyložíme ho papierom (môžeme ho pomastiť trochou oleja) a navrstvíme naň cesto.

Pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov 10 minút.

Príprava krému je veľmi jednoduchá. Tvaroh rozmiešame s oboma druhmi cukru a v samostatnej miske si ušľaháme smotanu. Šľahačku vmiešame do tvarohu.

Vychladnuté cesto prekrojíme na polovicu. Na jeden plát navrstvíme polovicu krému a prikryjeme druhým plátom. Na ten navrstvíme zvyšný krém a posypeme kakaom alebo hoblinkami čokoládami.

Podávame vychladený.

10-minútové tvarohové šišky bez kysnutia

10-minútové tvarohové šišky bez kysnutia!

Potrebujeme:

250 g hrudkovitého tvarohu

250 g hladkej múky

2 vajcia

2 lyžice práškového cukru

1 lyžičku kypriaceho prášku

1 lyžičku sódy bikarbóny

Štipku soli

1 lyžicu rumu

Olej na vyprážanie

Postup:

Tvaroh zmiešame s vajíčkami a múkou. Pridáme cukor, sódu, soľ, prášok do pečiva, rum a vymiešame jednotné vláčne cesto.

S cestom môžeme pracovať ihneď, nie je ptorebné čakať na vykysnutie.

Mastnou lyžicou dávkujeme z cesta jednotlivé šišky, ktoré vyprážame dozlatista.

Z vypražených šišiek odstránime servítkou prebytočný olej a pred podávaním ich posypme práškovým cukrom.

Perfektný dezert z tvarohu a ovocia

Top dezert z jahôd a tvarohu: Bez cukru a ešte lepší, ako zmrzlina!

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

2 lyžice masla – zmäknutého

1 lyžičku vanilkovej arómy

2-3 lyžice medu (alebo podľa chuti)

100 g hustého bieleho jogurtu alebo kyslej smotany

1 bal. želatínového stužovača za studena

200 g jahôd

Na jahodovú vrstvu:

300 g jahôd

1 bal. jahodovej želatíny

250 ml studenej vody

Postup:

Pripravíme si formu (napríklad bábovkvú), ktorú vyložíme fóliou.  V miske zmiešame tvaroh, med, jogurt, arómu a maslo. Do zmesi nakoniec vmiešame aj želatínový stužovač, ktorý sme si pripravili podľa návodu  – zmiešame s vodou a potom dobre rozmiešame v kréme. Hmotu navrstvíme na dno formy a uložíme na ňu jahody, ktoré jemne vtlačíme do krému.

Vložíme do chladničky vychladiť.

Jahodovú želatínu necháme napučať vo vode a zahrievaním rozpustíme. Zvyšné jahody rozmixujeme a do hmoty vmiešame želatínu. Navrstvíme na tvarohovú hmotu a necháme v chladničke niekoľko hodín, ideálne celú noc.

Tvarohové tyčinky – akurát do ruky

Výborné tvarohové tyčinky „akurát do ruky“: Chrumkavé a fantastické, či ich podávate teplé aj studené!

Potrebujeme:

500 g hrudkovitého tvarohu

2 lyžice kyslej smtoany

1 šálku polohrubej múky

Štipku soli

Práškový cukor podľa chuti

2 vajcia

1-2 lyžice kr. cukru

½ lyžičky jedlej sódy

Olej na vyprážanie

Postup:

Tvaroh prepasírujeme cez sito, pridáme vajcia a cukor. Premiešame a nakoniec pridáme aj sypké prísady – soľ, múku a jedlú sódu. Vymiešame jednotné cesto – ak je cesto príliš riedke, je potrebné pridať viacej múky. Uhnetieme cesto.

Pracovnú dosku posypeme múkou a preložíme na ňu cesto. Rozdelíme na 3 časti, každú ušúľame na tenký valec a nakrájame na tyčinky.

Potom jednoducho vyprážame zo všetkých strán dozlatista. Nakoniec posypeme práškovým cukrom. Video nájdete TU.

Sypaný tvarohový koláčik bez cesta

Sypaný tvarohový koláč “Bez cesta”: Stačí len nasypať na plech a viac sa nemusíte starať!

Potrebujeme:

Sypká zmes:

3 šálky hladkej múky

1 šálku cukru krupice

1 bal. vanilkového cukru

1 bal. prášku do pečiva

125 g masla

Náplň:

3 tvarohy – v papieri a nie vo vaničke

1 vajce

1 šálku kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

500 ml mlieka

Voliteľné:

Hrozienka

Postup:

Plech na pečenie vyložíme papierom. V miske zmiešame všetky sypké prísady – múku, oba druhy cukru a prášok do pečiva. ½ zmesi rovnomerne nasypeme na plech

Na náplň zmiešame všetky prísady – tvaroh, mlieko a cukor, vajce aj vanilkový cukor. Zmes bude podobnej konzistencie ako redší jogurt. Teraz túto zmes pomocou naberačky navrstvíme na sypkú zmes, pokračujeme zvyškom sypkej zmesi a na vrch rovnomerne rozložíme na plátky nakrájané maslo. Maslo sa počas pečenia rozpustí a krásne rozprestrie po celom povrchu. Ak použijete hrozienka, nasypte na tekutú zmes.

Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 30-40 minút.

Celý recept nájdete TU.

Tvarohové vejáriky z úplne jednoduchého cesta

Fantasticky chutné škoricové vejáriky z jednoduchého tvarohového cesta!

Potrebujeme:

400 g tvarohu

480 g hladkej múky

Štipku soli

250 g zmäknutého masla

1 lyžičku prášku do pečiva

Na obaľovanie:

Kryštálový cukor zmiešaný so škoricou

Postup:

Na prípravu cesta jednoducho zmiešame tvaroh, maslo, múku, prášok do pečiva a soľ. Vypracujeme tuhšie cesto, ktoré vyformujeme do tvaru bochníka. Ten rozdelíme na menšie bochníčky a každý rozvaľkáme do tvaru kruhu. Každý kruh preložíme na polovicu a polovicu ešte raz na polovicu. Takto nám vznikne tvar vejárikov. Nakoniec už stačí len každý vejárik obaliť v zmesi cukru a škorice. Veľkosť vejárikov záleží len na vás -môžete vytvárať väčšie alebo menšie vejáriky.

Pečieme na plechu vyloženom papierom na pečenie pri teplote 180 stupňov asi 30 minút.

Fantastický tvarohový krém so salkom – hotový za 5 minút

Neviete, čím plniť zákusky a torty? Vyskúšajte famózny tvarohový krém so salkom hotový za 5 minút!

Potrebujeme:

350 g jemného tvarohu

175 g zmäknutého masla

70 g práškového cukru

65 g Salka

1 lyžičku vanilkovej arómy

Obľúbený likér, koňak alebo rum

Postup:

Zmäknuté maslo ušľaháme s práškovým cukrom do peny, potom postupne za stáleho miešania do penovej zmesi pridávame Salko. Nakoniec pridáme vanilkovú arómu a obľúbený likér.

Tvaroh, ktorý by tiež mala mať izbovú teplotu vmiešame opatrne do maslovo-salkovej zmesi. Miešame opatrne, aby sme zachovali nadýchanú konzistenciu.

Môžeme plniť do zákuskov, tort, koláčov, alebo podávať len tak – napríklad s čerstvým ovocím.

Jemný a fantasticky chutný tvaroháčik

Tento recept je náš rodinný klenot: Jemný a fantasticky chutný tvaroháčik s hrozienkami!

Potrebujeme:

400 g polohrubej múky preosiatej

250 g masla alebo palmarínu

2 vajcia

250 g práškového cukru

1 bal. prášku do pečiva

2 bal. vanilkového cukru

Náplň:

1 kg jemného tvarohu

3 žĺtky

6 lyžíc práškového cukru

Kôru z jedného citróna

100 g hrozienok namočených do horúcej vody

1 lyžicu kyslej smotany

Postup:

Maslo nastrúhame a zmiešame s ostatnými prísadami. Vypracujeme jednotné cesto. Rozdelíme ho na dve polovice a jednu rozvaľkáme a navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou. Navrstvíme na dno aj na kraje.

Na náplň vymiešame tvaroh s žĺtkami, cukrom, citrónom a nakoniec primiešame aj napučané hrozienka. Krém navrstvíme rovnomerne na cesto.

Druhú časť cesta rozvaľkáme a nakrájame na pásiky, tie ukladáme na náplň tak, aby vytvorili tvar mriežky.

Vrch koláča potrieme kyslou smotanou a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 25-30 minút.

Tvarohová chalúpka baby jagy

Chalúpka Baby Jagy: Super recept z tvarohu, nepoznám nikoho, komu by nechutil!

Potrebujeme:

500 g tvarohu (používam jemný tvaroh balený v pozlátku, nie ten z vaničky)

250 g masla

1 šálku práškového cukru

1 lyžicu kakaa

36 maslových sušienok

½ lyžičky vanilkovej arómy

Poleva:

70-100 g horkej čokolády

1 lyžicu masla alebo margarínu

Postup:

Všetky prísady by mali mať izbovú teplotu. Maslo našľaháme s práškovým cukrom a do hmoty postupne vmiešame tvaroh. Hmotu rozdelíme na dve polovice a do jeden vmiešame kakao a do druhej vanilkovú arómu.

Sušienky uložíme na alobal – 3 rady po 6 sušienok.

Najskôr nanesieme kakaový krém (2-3 lyžice krému odložíme bokom), pokryjeme sušienkami.

Na krém uložíme vrstvu sušienok a na ne navrstvíme biely krém. Do stredu bieleho krému navrstvíme tenkú čiaru zo zvyšného kakaového krému (namiesto krému môžete použiť ovocie).

Teraz bočné rady sušienok pomocou fólie zodvihneme a pevne stlačíme k sebe, aby sme vytvorili tvar domčeka. Dáme stuhnúť do chladničky a keď hmota stuhne, tvar môžeme ešte vylepšiť.

Nakoniec prelejeme čokoládovou polevou (čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli spolu s maslom). Necháme stuhnúť a môžeme podávať.

Tvarohová torta bez zrnka múky

Najjemnejšia tvarohová torta: Pripravíte ju bez zrnka múky!

Potrebujeme:

Na cesto:

3 bielky

60 g brezového cukru (alebo obyčajný cukor – 3 lyžice)

40 g kukuričného škrobu

20 g kakaa

20 g masla

Štipku soli

Na krém:

1 bal. želatínového stužovača

200 g práškového cukru

500 g jemného tvarohu

125 g bieleho jogurtu

250 ml smotany na šľahanie

1 lyžičku vanilkovej arómy

Citrónovú šťavu a kôru z jedného citróna

Na vrch:

kakao

Postup:

Bielky ušľaháme so štipkou soli a cukrom. Potom postupne za stáleho šľahania pridávame do snehu škrob, kakao a zmäknuté maslo.

Pripravíme si formu na pečenie s priemerom 24 cm a vymastíme ju maslom. Do formy nalejeme kakaové cesto, uhladíme a pečieme pri teplote 175 stupňov 14-15 minút.

Smotanu ušľaháme na tuhú šľahačku. Tvaroh vymiešame s jogurtom, cukrom, citrónovou kôrou a šťavou. Primiešame aj šľahačku tak, aby nám vznikla nadýchaná krémová hmota. Stužovač si pripravíme podľa návodu a vmiešame do krému. Krém navrstvíme na vychladnuté cesto a uhladíme.

Posypeme kakaom a necháme v chladničke vychladnúť aspoň 4-5 hodín.

Bleskový tvaroháč s čerešňami

Lepší ako bublanina: Bleskový tvarohový koláč s čerešňami, podľa mojej svokry!

Potrebujeme:

500 g jemného tvarohu

6 vajec

150 g kyslej smotany

160 g kr. cukru

1 bal. vanilkového cukru

140 g hladkej múky

1 bal. kypriaceho prášku

Citrónovú kôru z jedného citrónu

Čerešne vykôstkované

Práškový cukor na posypanie

Postup:

Ingrediencie zmiešame v uvedenom poradí – tvaroh, vajcia, smotana, cukor (kryštálový aj vanilkový), múka, kypriaci prášok, strúhanú kôru a nakoniec aj čerešne.

Navrstvíme na plech vymastený a vysypaný múkou, vložíme do vyhriatej rúry a pečieme pri teplote 200 stupňov 30 minút.

Upečený koláčik môžeme pred podávaním posypať práškovým cukrom.

Tvarohové knedličky s úplne jednoduchou prípravu

Lepšie ste nejedli: Jemné a mäkučké tvarohové knedličky s úplne jednoduchou prípravou!

Potrebujeme:

100 g masla

4 vajcia

500 g tučného tvarohu (prepasírujeme ho cez sito, alebo dobre rozdrobíme vidličkou)

120 g detskej krupice

100 g hrubej múky

Štipku soli

1 lyžicu masla a opraženie strúhanky

100 g strúhanky

Na vrch:

Práškový cukor

80 g masla

Postup:

Zmäknuté maslo dôkladne vymiešame s vajíčkami, časťou krupice a soľou. Tvaroh vymiešame so zvyšnou krupicou a múkou.

Z cesta vytvarujeme guľky, ktoré jednoducho uvaríme vo vriacej vode – nezabudnite premiešať, aby sa guľky neprilepili ku dnu.

Strúhanku krátko opražíme na panvici, na ktorej sme si rozpustili maslo. Následne v opraženej strúhanke obalíme guľky.

Podávame posypané práškovým cukrom a poliate maslom.

Prajeme vám dobrú chuť! :-)

Témy:


Pridajte svoj komentár